Onur Yaser Can'ın annesi de intihar etti

Onur Yaser Can'ın annesi de intihar etti

YAŞAM Haberleri

Uyuşturucu aldığı iddiasıyla emniyete getirilen, serbest bırakıldıktan sonra ifadeye çağrıldığı gün intihar eden Onur Yaser Can'ın annesi de intihar etti.

Onur Yaser Can'ın annesi Hatice Can, dün intihar ederek yaşamına son verdi "Gözaltında çırılçıplak soyuldum. Duvara yaslanmamı söylediler... Bir süre çömeltilerek bekletildim. Bu süreçte ağlayan, polislere yalvaran bir kişinin sesi dinletildi, tokatlandım, sözlü olarak aşağılandım. Polislerden biri beni telefonla emniyete çağırdı ve önceki ifademden farklı bir ifade imzalattılar. Muhbirlik yapmam söylendi" haberlere göre, Onur Yaser Can karakolda yaşadıklarını arkadaşlarına bu şekilde anlattı. Ardından karakola tekrar çağrıldı. Ancak o çırılçıplak soyularak işkenceye maruz kaldığı karakola gitmek yerine, çırılçıplak soyundu ve kendini evinin camından attı. Genç mimar 23 Haziran 2010'da 28 yaşında hayata gözlerini yummuştu.Annesi Hatice Can ise dün yani 2 Mart 2014'te intihar ederek yaşamına son verdi. Can uzun süredir psikolojik destek alıyordu.

ODTÜ mezunu gencin intiharından sonra ortaya çıkan not şöyle:
"Osmanbey'de İstanbul Radyosu'nun karşısındaki marketin önünden bir araçtan esrar aldım. Araçtan çıktıktan sonra durduruldum. Arandım. Üzerimde bulunanın ne olduğunu kabul ettim. Vatan Caddesi Narkotik Şube'ye götürüldüm. Ev ve iş yeri adresimi verdim. Çırılçıplak soyulup, yere çöktürülüp öksürtüldükten sonra ulaştığım no'yu ve ismi verdim. Maaşım soruldu. Söyledim. Kartımdan iş yeri numarası ve adresini aldılar. Savcı arandı. Salıverildim. Ertesi gün iş yerinden tekrar arandım ve çağırıldım. Tek başına gittim. Uzun bir beklemenin ardında önüme kağıtlar getirildi.
nbsp;Salıverme belgesi, zabıt tutanağı ve ifadeyi tekrar imzaladım. Stres altındaydım. Ortam loştu.
'Korkuyordum'
Önüme her belgeden 2 adet getirildi. Acele ettirildim. Korkuyordum. Belgeleri tam okuyamadan imzaladım. İfadedeki farklılıklar: Arkadaşlarımla içiyorduk ibaresi, Hacı ismi, benim adımı aldığım şahsa söylemiş olmam, onun benim adımı öğrendikten sonra bana maddeyi vermiş azırlanıyor. (Milliyet)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...