Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pistorius'un duruşması başlıyor

/ Kaynak: AA
Pistorius'un duruşması başlıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Kız arkadaşını öldürmekle suçlanan ampute atlet Pistorius'un duruşması televizyondan yayınlanacak.

Güney Afrika'da geçen yıl kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekle suçlanan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius'un duruşması televizyondan yayınlanacak.


Pretoria kentinde yapılan mahkemeye getirilen, erkekler 400 ve 4x400 metre bayrak yarışları ile olimpiyatlara katılan ilk ampute atlet olarak tarihe geçen Pistorius'u bugünkü duruşmasının bazı bölümlerinin mahkeme salonuna yerleştirilen üç kamerayla televizyonlardan yayınlanacağı belirtildi.


Güney Afrika'da ilk defa bir duruşmanın televizyonlardan yayınlanacağı kaydedildi. Pistorius'un amcası ve kardeşlerinin yanı sıra Steenkamp'ın annesinin de duruşmada hazır bulunduğu bildirildi.


İddianamede, 14 Şubat 2013'te Steenkamp'ı, evinin banyosunda ateşli silahla vurarak ölümüne neden olan Pistorius ile ilgili polisin, 6 ay boyunca topladığı kanıtlar ve savcıların 100'ü aşkın tanıkla yaptığı görüşmelerin tutanaklarının bulunduğu söyleniyor.


Savcıların asgari 25 yıl hapse mahkum edilmesini istediği 26 yaşındaki Pistorius, önceki duruşmalarda Steenkamp'ı hırsız sanarak kazara vurduğunu öne sürmüş ve cinayet suçlamasını kabul etmemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...