Jandarma'dan seçim iddialarına yalanlama

/ Kaynak: AA
Jandarma'dan seçim iddialarına yalanlama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Van İl Jandarma Komutanlığı, basında yer alan "AKP'nin seçim çalışmalarını askerler yürütüyor" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Van İl Jandarma Komutanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan "AKP'nin seçim çalışmalarını askerler yürütüyor" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, "AKP'nin seçim çalışmalarını askerler yürütüyor" başlığıyla servis edilen ve bazı gazetelerde yer alan haberin, asılsız olduğu belirtildi.

Açıklamada, söz konusu haberin, 3194 sayılı İmar Kanunu dayanak gösterilerek yapıldığına işaret edilerek, şöyle denildi:

"Haberde yer alan 3194 sayılı yasanın yeni çıktığı gibi bir izlenim uyandırma çabası ne kadar gerçek dışıysa, Kurubaş köyü kastedilerek 'Köye yüzbaşı rütbeli birkaç kişinin zırhlı araçlarla gelerek AKP'li Gülaçar'a oy verilmesi karşılığında 18. maddenin uygulamadan kaldırılacağı vaatlerinde bulunduğu' iddiası da o kadar gerçek dışıdır. Kolluk kuvvetlerinin herhangi bir parti yararına propaganda yaptığı iddiasını, seçimlerin özgür propaganda ortamında yapılması yönündeki güvenlik birimlerinin çabalarından rahatsız olan kesimlerin sığındığı ucuz bir yöntem olarak düşünmekteyiz."

Kentteki tüm güvenlik birimlerinin, seçime girecek bütün siyasi partilerin hukuka uygun çalışmalarını kolaylaştırıcı biçimde rol oynayacağına vurgu yapılan açıklamada, seçimlerin huzur ve güven içerisinde tamamlanması için birimlerin fedakarca çalışmaya devam edeceği kaydedildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...