Vali gönderdi meclis inceleyecek

/ Kaynak: İHA
Vali gönderdi meclis inceleyecek

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Düzce Valiliğinden usul hatası olduğu gerekçesiyle ikinci kez geri dönen D-100 İmar Planı Bayındırlık Komisyonu tarafından yeniden görüşülecek.

Düzce Valiliğinden usul hatası olduğu gerekçesiyle ikinci kez geri dönen D-100 İmar Planı İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından yeniden görüşülecek. nbsp;İl Genel Meclisi Düzce Valiliğinin usul hatası olduğu gerekçesiyle geri gönderdiği D-100 İmar Planını mevcut haliyle valiliğe tekrar iade etmiş ve mahkeme yolunun açılması gündeme gelmişti. Ancak Valilik usul hatasında ısrarcı davrandı ve planı meclise 3. Kez gönderdi. İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül Vali Ali İhsan Su'nun konuyla ilgili hassasiyetine saygı duyduklarını belirterek konuyu imar komisyonunun görüşülmesini istedi. Valilikten gelen resmi yazıda iadenin gerekçesi şöyle özetlendi: "İlgili mevzuat hükümleri gereği D-100 İmar Planı Revizyonunun Şubat ayı olağan toplantısında ve 17 Şubat 2014 tarihinde yapılan olağanüstü toplantılarda İmar ve Bayındırlık Komisyonunda görüşülmeden karara bağlandığı yapılan inceleme neticesinde tespit edilmiş ve bu nedenle 5302 sayılı Kanunun 15. Maddesinin 1. Fırkası gereği iade edilmiştir."
Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül uyarı yazısının meclise gelmediğini belirterek "Bizim komisyonda görüştüğümüz rapor valilik tarafından onaylanıyor. Şuana kadar hiç bir itiraz yapılmadı" dedi.
Meclisin hiç kimsiye bağlı olarak çalışmadığını vurgulayan Bülbül "Meclis gündemini meclis başkanı oluşturur. Gündem maddelerinin içerisinde valilik makamından ve başkanlıktan gelen tekliflerin görüşülmesi maddesi vardır. Bu anlamda böyle bir yazı meclisimize gelmedi. Meclis ilin sorunlarını, konularını ilgili komisyonlara havale eder. Komisyondan çıkan rapor mecliste tartışılır ve karar verilir" diye konuştu.
Bülbül rapora Valilik tarafından tekrar itiraz edilmesini de "Bu konuda Valimizin hassasiyeti var. Konunun tekrar komisyona havale edelim. Görüşülsün" şeklinde yorumladı.
Toplantıda söz alan meclis üyesi Ahmet Turhan burada usulsüz bir şey göremediklerinin altını çizdi.
İbrahim Bilgin ise komisyonun konuyu tekrar görüşmesinin doğru olacağını söyledi. Rapor İmar komisyonu tarafından tekrar incelenerek meclise gelecek.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...