Rus askerlerinin Kırım'daki saldırıları artıyor

/ Kaynak: AA
Rus askerlerinin Kırım'daki saldırıları artıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Devlet Sınır Koruma Servisinden yapılan açıklamada, Rus ordusu askerlerinin Ukrayna stratejik tesislerine saldırılarının devam ettiği bildirildi.

Sınır Koruma Servisinden yapılan açıklamada, Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov'un, nbsp; Ukrayna güvenlik birimlerinin Kırım yeni hükümetiyle uzlaşmadığı, direnişe devam ettiği" yönündeki ifadeleri üzerine Rus askerlerinin saldırılarını artırdığı belirtildi.

Ukrayna Sınır Muhafızları Servisinin Azak-Karadeniz Bölgesel Yönetim İdari Binası'na ve Akmesçit Sınır Koruma Merkezine baskın düzenleyen Rus ordusunun, gece de Ukrayna Devlet Sınır Koruma Servisi'nin Kerç Sınır Koruma bölümüne baskın düzenlediği bildirildi. Yaklaşık 100 nbsp; kişilik komandonun grubunun, Kerç ve Akyar Deniz Güvenlik Bölümlerini işgal ettiği duyuruldu.

Sınır muhafızlarının, saldırganlara karşı koymaya devam ettiği silah ve mühimmat nbsp; depolarına Rus askerlerinin girmesini engellemeye çalışıtığı vurgulanan açıklama şöyle:

"Kafkas sınır geçişinde Rus askerlerinin kuşattığı Ukrayna sınır muhafızları, görevlerine devam etmektedir. Sınır muhafızları Ukrayna'ya girişi yasaklanan ve gerekli belgeleri olmayan kişileri ülkeye girmesini engelliyor.

Aynı zamanda Kırım-Kafkas feribotunda zırhlı araclar toplanmakta. Rus Karadeniz Filosu, Rus Baltık Denizi Filosu ve Rus Kuzey Filosu, Karadeniz'den Akyar (Sivastopol) limanının giriş ve çıkışında bulunmaya devam ediyor.

Rus gemilerin Karadeniz'de bulunması, Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında imzalanan anlaşmayı ihlal ediyor."

Kırım'da "sessiz işgal"

Kırım'da 27 Şubat'ta alevlenen olayların ardından Rus askerleri, 5 günde, tüm dünyanın gözü önünde bölgenin kontrolünü tamamen ele geçirdi.

Ukrayna'da meydana gelen olayların Kırım'a sıçraması üzerine Rusya, yarımadayı tamamen kontrolü altına aldı.

Akmescit'teki parlamento, başbakanlık, devlet televizyonu binası ile havaalanı Rus askerlerinin kontrolüne geçti. Ayrıca Ukrayna Deniz Kuvvetleri ile Emniyet Müdürlüğü binalarının çevresi de Rus askerlerince kuşatılmış halde. Simferepol uluslararası havaalanının kontrolü de Rus askerleri tarafından sağlanıyor.

Başbakanlık ve parlamento binalarının yanı sıra, itfaiye binasındaki Ukrayna bayrağının yerinde Rusya bayrağı dalgalanıyor.

Perevalne'deki Ukrayna askeri birliğinin çevresi sarıldı

Başkente 20 kilometre uzaklıkta bulunan Perevalne'deki Ukrayna askeri birliği, 200'ü aşkın Rus askeri tarafından kuşatıldı. Rus askeri, birliğin çevresinde zırhlı askeri araçlarla nöbet tutuyor. Bölgede üç büyük askeri çadır kuran Rus askerleri, birliğe giriş-çıkışa izin vermiyor.

Karadeniz kıyısındaki Balaklava ile doğusundaki Feodosiya, batısındaki Evpatoriya şehirlerinde de Rus askerleri devriye görevi yapıyor.

Akmescit-Sivastopol yolunun kontrolü Rus yanlılarında

Kırım'ın şehirlerarası karayolları da Rusya yanlısı askeri elbiseli kişilerin kontrolünde. Sivastopol yolunun yaklaşık 40. kilometresinde kontrol noktası oluşturan silahlı Rusya yanlıları, kimlik kontrolü yapıyor, araçları didik didik arıyor. Yarımadayı kuzeyde Ukrayna'ya bağlayan Armyansk geçiş noktasındaki giriş-çıkışlar yine Rus askerleri tarafından sağlanıyor.

Ukrayna'nın doğusunda hareketlilik

Kırım dışında Ukrayna'nın doğu bölgesindeki şehirlerde de özellikle son iki gündür büyük hareketlilik yaşanıyor. Başta Harkov ve Donetsk olmak üzere Lugansk, Melitopol, Dnepropetrovsk, Nikolayev, Mariupol şehirlerinde de Rusya yanlıları gösteriler düzenlerken, kamu binalarından Ukrayna bayraklarını indirerek, Rusya bayrakları asıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...