ÖSYM Sağlık Bakanlığı kadroları için tercih alacak

ÖSYM Sağlık Bakanlığı kadroları için tercih alacak

YAŞAM Haberleri

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan 5-10 Mart'ta tercih alınacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına nbsp;yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacak. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer aldığı Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2014/3 Tercih Kılavuzu, 5 Mart'tan itibaren ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.


Adayların, kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 7-8 Temmuz 2012 ve 22-23 Eylül 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2012-KPSS Lisans ve 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor. nbsp;


Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak. nbsp;


Adaylar tercihlerini, 5-10 Mart'ta, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin https://tercih.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Tercih süresi uzatılmayacak.


KPSS-2014/3 Tercih Kılavuzu'na göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...