Cezaevi firarisi saklandığı evde yakalandı

/ Kaynak: AA
Cezaevi firarisi saklandığı evde yakalandı

YAŞAM Haberleri  / AA

Gaziantep E Tipi Kapalı Cezaevinden açık görüş sırasında ziyaretçilerin arasına karışarak firar eden cinayet hükümlüsü, saklandığı evde yakalandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 Ocak günü cezaevinden firar eden 36 yaşındaki Ali K'nın yakalanması için bir cumhuriyet savcısını görevlendirdi. Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü personelinden oluşan özel ekip kuruldu.Elde ettiği istihbari ve bilgi ve vatandaşlardan gelen ihbarı değerlendiren ekipler, 92 ayrı adrese baskın yaptı ancak firariye ulaşılamadı.Kamuoyunda "Bebek yüzlü katil" olarak bilinen Ali K'nın Düztepe Mahallesi'ndeki bir evde saklandığını tespit eden ekipler, dün gece, jandarma özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonla söz konusu adrese operasyon yaptı. Operasyonda, Ali K. ile kendisine yardım ve yataklık ettiği öne sürülen bir kişi gözaltına alındı.Cezaevinden firar ettikten sonra Adana ve Mersin'e giden Ali K'nın yakalanmamak için günde 3-4 adres değiştirdiği ve Suriye'ye kaçmak için plan yaptığı bilgisine ulaşıldı. Bu arada yakalanan firarinin üzerinde 10 kişilik ölüm listesi çıktığı öğrenildi.
İl Jandarma Komutanlığındaki işlemleri tamamlanan hükümlü, geniş güvenlik önlemi altında cezaevine gönderildi.
Öte yandan Ali K, cezaevi girişinde gazetecilere, "Hak yerini bulacak. Bugün olmazsa yarın hak yerini bulacak" dedi.
Ali K, 5 Ocak'ta, açık görüş sırasında, kaldığı koğuşun havalandırmasından nevresimlerle çatıya tırmanarak nöbet tutan görevlinin bir anlık dalgınlığından yararlanıp 6 metrelik duvardan cezaevinin bahçesine atlamıştı. Bahçede yaklaşık bir saat kadar bekleyen hükümlü, kalabalığın arasına karışarak dışarıya çıkmıştı.
Manisa'da 2007'de bir akrabasını öldürdükten sonra 5 yıl cezaevinde yatan Ali K, ceza indiriminden yararlanıp şartlı tahliye edilmişti. Ali K, 2012'de akrabası Mehmet Boyraz'ı öldürdükten sonra tutuklanmıştı. Ali K'nın ikisi cinayet, 7'si yaralama olmak üzere çeşitli suçlardan 22 sabıkasının olduğu belirtilmişti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...