Pistorius davası başladı

/ Kaynak: AA
Pistorius davası başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kız arkadaşını öldürmekle suçlanan ampute atlet Pistorius cinayet suçlamasını kabul etmedi.

Güney Afrika'da geçen yıl kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekle suçlanan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius, cinayet suçlamasını kabul etmedi. Pretoria kentinde iki saat gecikmeyle başlayan duruşmada Savcı Gerrie Nelerkekler'in 400 ve 4x400 metre bayrak yarışları ile olimpiyatlara katılan ilk ampute atlet olarak tarihe geçen Pistorius hakkındaki dava, başta cinayet olmak üzere ruhsatsız silah bulundurmak, kız arkadaşının arabasının tavanına ateş etmek gibi dört ayrı suç iddiasının okunmasıyla başladı. Mahkeme hakimi Thokozile Masipa'nın ''Suçlamaları anlıyor musun'' sorusuna Pistorious, ''Evet hanımefendi. Ben suçlu değilim'' şeklinde cevapladı. Pistorious, evine zorla giren birileri olduğunu düşünerek banyonun kapısından ateş ettiğini söyledi. Pistorius, o sırada eski kız arkadaşının evine girdiğini fark edemediğini belirtti. Mahkeme yetkilileri, bazı tanıkların Güney Afrika ve Namibya'da konuşulan Afrikaans dilinde tanıklık yapmak istediği, bu nedenle çevirmen beklendiğini ifade etti. Bu arada mahkemenin yapıldığı binanın önünde toplanan bir grup, Reeva'ya tam olarak ne olduğunu öğrenmek için geldiklerini belirterek, kadınların Güney Afrika'da şiddet kurbanı olduğunu ve adaletin yerini bulmasını beklediklerini anlattı. Güney Afrika medyasının büyük önem verdiği duruşmasının bazı bölümlerinin mahkeme salonuna yerleştirilen üç kamerayla televizyonlardan yayınlanıyor.


Hakkındaki iddianamede, 14 Şubat 2013'te Steenkamp'ı evinin banyosunda ateşli silahla vurarak ölümüne neden olmakla suçlanan Pistorius ile ilgili polisin altı ay boyunca topladığı kanıtlar ve savcıların 100'ü aşkın tanıkla yaptığı görüşmelerin tutanaklarının bulunduğu belirtiliyor. Savcıların en az 25 yıl hapse mahkum edilmesini talep ettiği 26 yaşındaki Pistorius, önceki duruşmalarda Steenkamp'ı hırsız sanarak kazara vurduğunu öne sürmüş ve cinayet suçlamasını kabul etmemişti.












DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...