Yeni askerlik kanunu yürürlüğe girdi.. İşte detaylar

/ Kaynak: İHA
Yeni askerlik kanunu yürürlüğe girdi.. İşte detaylar

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Yürürlüğe giren yeni askerlik kanunu ile maaş alan asker ya da yakınlarının maaşlarını 100 TL'lik ücret farkı ile alacağı bildirildi.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kaşif Kılıç, 6519 Sayılı Askerlik Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunun 22 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdiğini kaydetti. Kılıç, yeni kanun ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş kadro unvanı esas alınarak emekli aylığı veya malullük aylığı alanların aylıklarına 100 TL'lik, vefat etmiş olan askerlerin aylık bağlanmış dul ve yetimlerine de 100 TL'lik ücret farkının yansıtılacağını kaydetti.

Müdür Kılıç, "Ancak bu ödeme, makam tazminatı alanlara, vazife malullerine, subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş kadro unvanı esas alınarak aylık bağlanmamış olanlara, Sosyal Güvenlik Destek Pirimi dahil herhangi bir statüde (Mülga Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) çalışmakta olanlara ödenmeyecektir. Bu ödemeden yararlanma şartlarını kaybedenler en geç bir ay içinde durumu Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'ne bildirmekle yükümlüdür. Bu durumun ortaya çıktığı tarihi takip eden aybaşından itibaren ödemeye son verilir. Zamanında bildirimde bulunmayanlara yapılan ödemeler kanuni faizi ile birlikte geri alınır. Bu ödemenin ilgililer hakkında uygulanması için kurumumuzca çalışmalara başlanılmıştır" dedi.

Kılıç, Sosyal Güvenlik Destek Primi dahil olmak üzere herhangi bir statüde çalışmayanların beyanname imzalayıp, 'Mithatpaşa Caddesi No:7 Sıhhiye/Ankara' adresine göndermeleri gerektiğini belirterek, konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye ise kurumun resmi web sayfasından ulaşılabileceğini ifade etti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...