'Hızlı tren sadece yolcu değil yük de taşıyacak'

'Hızlı tren sadece yolcu değil yük de taşıyacak'

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma Bakanı Elvan, Bursa-İstanbul Hızlı Tren projesinde yolcunun yanı sıra yük de taşınacağını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bursa-İstanbul hızlı tren hattında yolcunun yanı sıra yük de taşınacağını söyledi. İstanbul ve Ankara'ya 2 saat 15 dakikaya indirecek hızlı tren projesinde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile birlikte inceleme yapan Bakan Elvan, "Yüksek Hızlı tren hattında bir ilki gerçekleştiriyoruz Bursa için. Biz sadece yüksek hızlı trenle yolcu taşımayacağız. Aynı zaman da yük de taşıyacağız. Bu, Bursa için son derece önemli" dedi. Yapımı devam eden hızlı tren hattının Gürsu şantiyesinde inceleme yaptıktan sonra TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın Bursa yüksek hızlı tren projesi hakkındaki sunumunu izleyen Elvan, "Bursa için çok önemli iki projeyi hayata geçiriyoruz. Bunlardan birisi İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu. İkincisi de hızlı tren projesi. Bursa'yı Bilecik'e, İstanbul-Ankara yüksek hızlı tren güzergahına bağlayan hat da çok önemli. Burada yolcu taşımacılığına ilave olarak yük taşımacılığı da inşallah gerçekleşecek" diye konuştu.Bülent Arınç da "2012 sonunda başlayan projede 70 kilometrelik yerin ihale bedeli 400 milyon liraya yakın. Düşünün ekonomimiz ne kadar güçlü. 70 kilometrelik yere 400 trilyonluk (milyon TL) ödenek koyabiliyor ve gereğinde bunu artırmayı göre alıyor" dedi. Arınç, "Bugün en fazla 1 saat 45 dakikada Konya'ya, Eskişehir'e gidebiliyor, Ankara ile bağlantı kurabiliyorsunuz. Uçaktan daha kârlı ve rahat" dedi.


YILDIRIM'A TEŞEKKÜR ETTİLER

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma Bakanı Elvan, TCDD Genel Müdürü Karaman ve beraberindeki heyet, hızlı tren projesini inceledi. Arınç, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür etti ve "Bu, son 100 yılın en önemli projesi" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...