Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sürücü kursu yönetmeliğinde değişiklik

/ Kaynak: İHA
Sürücü kursu yönetmeliğinde değişiklik

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kayıt dışı sürücü kurslarının önüne geçilmesi için kursiyerlerin listesi onaylanmadan önce kursta istihdam edilenlerin sigorta prim borcuna bakılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmenliğinde değişiklik yaptı. Buna göre teorik ve direksiyon kurslarında başarısız olanlara 3 dönem sınava girebilme uygulaması getirildi. Yönetmenliğe göre; İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, teorik sınava gireceklerin listesi özel MTSK Modülü üzerinden onaylanmadan önce; kursta istihdam edilenlerin sosyal güvenliklerinin sağlandığına ilişkin aylık prim ve hizmet belgesinin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmiş olması şartı getirildi. Sürücü Kursu'nun Sosyal Güvenlik Kurumuna idari para cezası, prim ve prime ilişkin borçlarının olup olmadığına da bakılacak ve bir önceki ayın primini ödemediği tespit edilen kurslara prim borçlarını ödeyene kadar yeni dönem açmalarına izin verilmeyecek. nbsp;Yönetmenlikteki bir diğer değişiklikte ise teorik derslerin sınavı, merkezî sistemle veya elektronik ortamda yapılacak. nbsp;Yönetmelik kapsamında elektronik sistem üzerinden Bakanlıkça gönderilen bilgiler ile kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerden güvenli elektronik sistemle alınan diğer bilgiler esas alınmak suretiyle, sürücü adayının trafik tescil birimlerine bizzat müracaat şartı aranmadan, sertifika sürücü belgesine dönüştürülebilecek. nbsp;Sürücü sertifikasının sürücü belgesine dönüştürülmesi süresi en çok iki yıl ve süresi içerisinde sınıfına uygun sürücü belgesi ile değiştirilmeyen sertifikaların geçerliliği sona erecek.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...