Ankara'da Kırım zirvesi

Ankara'da Kırım zirvesi

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar ve MİT Müsteşarı Fidan ile görüşen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, daha sonra Köşk'e çıktı

Ukrayna'da yaşanan gelişmeler Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan kritik bir toplantı ile masaya yatırıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliği yaptığı toplantıda Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan yer aldı. Türkiye- Ukrayna ilişkilerinin detaylı şekilde ele alındığı toplantıda, Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz 'Ukrayna-Türkiye ilişkileri', 'Türkiye-Rusya ilişkileri' ve 'bölgenin istikrarı' başlıklarıyla ele alındı. Söz konusu krizden Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin olabildiğince etkilenmemesi için yapılabilecekler konuşuldu. Ukrayna içerisindeki Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan Kırım Tatarlarına "sükunet" ve nbsp;"diyalog" telkin edilmesi üzerinde mutabakata varıldı. Toplantıda, Kırım ile ilgili muhtemel senaryolar üzerinde de duruldu. Her türlü gelişmeye ilişkin olarak Türkiye'nin yol haritası belirlendi. Diplomatik kaynaklar, bölge için dillendirilen NATO müdahalesi ihtimalinin şimdilik gerçekçi olmadığını belirterek, "NATO durumu değerlendiriyor. Ancak şu anda NATO'nun devreye girmesini beklemek için erken. Ukrayna NATO üyesi değil ve süreç halen çatışmaya girmedi" yorumunda bulundu. Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakan Davutoğlu'nu Köşk'e davet etti. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu da katıldığı görüşmede Ukrayna ve Kırım ele alındı.Öte yandan krizin daha da büyümesini istemeyen Ankara, meselenin Ukrayna'nın toprak bütünlüğü içerisinde çözülmesini istiyor. Bakan Davutoğlu 5-6 Mart'ta Paris'te Lübnan için düzenlenecek yardım toplantısında ABD'li mevkidaşı John Kerry ile Rus mevkidaşı Sergev Lavrov ile görüşecek.
Buket GÜVEN/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...