O öğretmenin acı sonu!

/ Kaynak: İHA
O öğretmenin acı sonu!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adana'da ilkokul ve lisenin bulunduğu bir kavşağa, öğrencileri için sinyalizasyon yapılmasını talep eden öğretmen, aynı kavşakta can verdi.

Adana'nın Merkez Sarıçam ilçesinde Yeşil Bulvar'ın hemen yanı başına konut ve okullar yapıldığı için bulvarın okul giriş ve çıkışına yolun karşısına geçilmesi için köprü yapıldı. Adana'nın en çok kullanılan bulvarlarından biri olmasına rağmen köprü yapıldıktan sonra oluşan kavşağa sinyalizasyon yapılmadı.Öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatlerinde çok sayıda kaza tehlikesi atlatırken kazalar da yaşandı. Bunun üzerine TOKİ Köprülü Lisesi öğretmeni Uğur Avşar, okul yönetiminden kavşağa sinyalizasyon yapılması için belediyeye başvurulması talebinde bulundu. Bunun üzerine okul yönetimi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME), "Okulumuz Yeşil Bulvar üzerindeki DSİ TOKİ konutları içeresinde bulunmaktadır. Konutlara giriş ve çıkışlarda, trafik ışık-sinyalizasyon sistemi bulunmaması ve nispeten hızlı akan trafiğin olması, öğrencilerimiz için tehlike oluşturmaktadır. Söz konusu yere sinyalizasyon sisteminin yapılmasını talep ediyoruz" yazılı bir dilekçe verdi.22 Kasım 2013 tarihinde verilen dilekçeye UKOME tarafından 31 Kasım 2013 tarihinde "Söz konusu yere trafik düzeni nedeniyle sinyalizasyon kurulması uygun olmadığına, ancak trafik güvenliğini sağlamak amacıyla, Kozan Yolu, Yeşil Bulvar hattına 3 sıra çelik yer butonunun monte edilmesine karar verilmiştir" cevabı verildi.Bu tarihten sonra öğrenciler yine sinyalizasyon olmadan canlarını tehlikeye atarak karşıdan karşıya geçmeye devam etti. Bu cevaptan 2 ay sonra öğrencilerin ölmemesi için sinyalizasyon başvurusu yaptıran Avşar öğretmen, karşıdan karşıya geçerken bir kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Bir öğretmenin hayatını kaybetmesine rağmen öğrenciler hala sinyalizasyon yapılmadığı için can korkusuyla okullarına gitmek zorunda kalıyor. Okula gelen öğrenciler öğretmenlerine çok üzüldüklerini yolun çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Araçlar buradan çok hızlı geçiyor buraya ışık yapılması şart. Ancak başvuru yapılmasına rağmen ışık yapılmıyor. Biz buradan geçerken çok korkuyoruz. Can korkusuyla okula gelip gidiyoruz" dedi.


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...