Putin, 'Ukrayna'da yaşananlar askeri darbe'

Putin, 'Ukrayna'da yaşananlar askeri darbe'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Vladimir Putin, Kırım'da yaşanan krizle ilgili canlı yayında açıklama yaptı. Putin Ukrayna'da darbenin yapıldığını belirtti.

Vladimir Putin, Askerleri Ukrayna'ya göndermeye şu anda ihtiyaç yok, ancak bu gönderme ihtimalimiz hala mevcut. Ukrayna'nın mevcut parlamentosu kısmi olarak meşru, özellikle de Başkan Turçinov'un görev alması meşru değil. Eski başkan Yanukoviç'in şu anda gücü olmamasına rağmen, yasal olarak Ukrayna'nın meşru başkanı O'dur çünkü resmi olarak görevden alınmamıştır.. Kiev Maidan Meydanı'nda radikal değişiklik isteyen protestocuları anlıyorum. Ukrayna'da bir darbe olduğunu, anayasanın çiğnendiğini ve iktidarın askeri yollarla ele geçirildiğini savunan Putin, Yanukoviç'in AB arabuluculuğunda 21 Şubat'ta hükümet ile muhalefetin vardığı anlaşmanın tüm şartlarını yerine getirdiğini savundu. Putin, "Yanukoviç hala Ukrayna'nın meşru devlet başkanıdır" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...