Kamerun'a sınır ihlali suçlaması

/ Kaynak: AA
Kamerun'a sınır ihlali suçlaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde iki kasaba Kamerun'u sınır ihlaliyle suçladı.

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Molai ve Dedemakuba kasabaları, Kamerun'u iki ülkeyi ayıran tampon bölgenin içinde kontrol noktası kurmakla suçladı.
Bir Dedemakuba sakini, telefonla AA'ya açıklamasında, Seleka üyeleri ayrıldıktan sonra Kamerunlu yetkililerin Membere-Kade bölgesinde, sınırın 25 metre içine kontrol noktası kurduğunu belirtti.
Aynı kişi, Kamerunlu yetkililerin ev inşaatı için Kamerunlulara parselleri işgal etme çağrısında bulunduğunu, Orta Afrikalıların buna karşı çıktığını söyledi.
İki kasaba sakinlerinin Kamerunluların girişini önlemek için barikatlar kurduğu belirtildi.
Molai ve Dedemakuba halkı Başbakana, Toprak Yönetimi Bakanına, Su ve Ormanlar Bakanına acil harekete geçme çağrısında bulundu.
Halk ayrıca hükümetten acil ve kalıcı diplomatik çözüm için adım atmasını istedi.
Ulusal Fauna Direktörü Jean Baptiste Mamang-Kanga, merkezi yönetimin durumdan haberdar olmadığını belirtirken, toprak yönetimi bakanlığından adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili bunun hükümetlerin önemsemediği eski bir konu olduğunu ifade etti.
Kamerun'a sınır ihlali suçlaması

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...