Kenya'nın Oscar gururu

/ Kaynak: AA
Kenya'nın Oscar gururu

DÜNYA Haberleri  / AA

İlk defa Kenya asıllı bir oyuncunun Oscar ödülü alması, Afrika'nın bu ülkesinde büyük sevinç oluşturdu.

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin 86. Oscar ödülleri töreninde ilk defa Kenya asıllı bir oyuncunun ödül alması, ülkede sevinçle karşılandı.

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, Steve McQueen'in yönettiği 12 Yıllık Esaret (12 Years a Slave) adlı filmde sergilediği performansla "en iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülünü kazanan Kenya asıllı Lupita Nyong'o'yu "Afrika'nın gururu" olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Kenyatta, internetteki sosyal paylaşım sayfasından yaptığı açıklamada, "Lupita Nyong'o, Oscar ödülünü kazanmandan dolayı seni tebrik ediyorum. Sen Afrika'nın gururusun" ifadesini kullandı.

Kenyatta, cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada da tüm Kenyalılar adına Nyong'o'yu tebrik ettiğini ve teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

ABD film endüstrisinin kalbi Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenen Oscar ödülleri töreninde en iyi film seçilen 12 Yıllık


EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU ÖDÜLÜNÜ KAZANAN LUPITA NYONG'O KİMDİR?


Esaret filmindeki performansıyla en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü alan Kenyalı aktrist Nyong'o, 1983' Mexico City doğumlu. Eski Kenya Sağlık Bakanı olan babasının geçici süreyle öğretim üyeliği yaptığı Mexico City'de doğan Nyong'o, Oscar kazanan ilk Kenyalı oyuncu olma özelliği taşıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...