Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meclis'in gurmeleri yemek kitabı çıkaracak

Meclis'in gurmeleri yemek kitabı çıkaracak

GÜNDEM Haberleri

Her gün milletvekilleri dahil binlerce kişiye yemek sunan Meclis mutfağında yemek tariflerinin derlenmesi için çalışmalar başladı.

Yıl sonuna kadar "TBMM Mutfağından Yemek Tarifleri" adlı kitabın hazırlanması planlanıyor. Bir başka hazırlık ise yemekhanelerde elektronik kart sistemine geçilmesi. Artık vekiller ve Meclis lokantasını devamlı kullananlar, kartla yemek yiyecek.
nbsp;
"TBMM Mutfağından Yemek Tarifleri" adlı kitap hazırlanıyor.
Her gün milletvekilleri dahil binlerce kişiye yemek sunan Meclis mutfağında yemek tariflerinin derlenmesi için çalışmalar başladı. Çalışma ile Meclis mutfağının zenginliği gözler önüne serilecek. nbsp;Etlisinden sütlüsüne, sebzesinden balığına kadar yüzlerce çeşit yemeğin hazırlandığı Meclis mutfağında hazırlıklar başladı. Yemek tarifleri derleniyor. Önümüzdeki günlerde "TBMM Mutfağından Yemek Tarifleri" kitabı basılarak, özel olarak tanıtılacak. Bir yandan da sosyal sorumluluk projelerine yönelen Meclis mutfağı, artan yemeklerin israf olmasını önlemek ve atıkları değerlendirmek için özel çalışma yürütüyor. Bu çerçevede, Ankara'daki Onkoloji Hastanesi ile sağlanan koordinasyon gereği, fazla yemeklerin hasta yakınlarına gönderilmesi, yemek artıklarının da belediyelerce işletilen hayvan barınaklarına yönlendirilmesi için çalışma yapılıyor. Ayrıca, tekerlekli sandalye alınabilmesi için de plastik kapakların yanı sıra, plastik bardak, tabak ve pet şişeler toplanıyor. nbsp;Meclis mutfağı, "para" kullanımını da en aza indirmek için çalışmaları son aşamasına getirdi. Yemekhanelerde tamamen "elektronik kart" sistemine geçilecek. Milletvekillerinden Meclis personeline kadar, lokantalardan sürekli yararlananlar, ödemelerini kurulacak sistem üzerinden nakit ihtiyacı duymadan yapacaklar. nbsp;
nbsp;
Oğuzhan ŞAHİN / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...