Ukrayna duruldu, dolar düştü

/ Kaynak: AA
Ukrayna duruldu, dolar düştü

Ekonomi Haberleri  / AA

Bankalararası piyasada dolar/TL, Ukrayna'daki tedirginliğin azalmasının ardından 2,21 seviyesinin altına gerileyerek en düşük 2,2045'i gördü.

Dün bankalararası piyasada en düşük 2,2163'ü gören dolar/TL Rusya'nın Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne askeri müdahalesine ilişkin olarak ABD ve AB'den gelen açıklamalarla yükselişe geçmişti. Ukrayna'ya ilişkin tedirginliklerle Rus rublesi başta olmak üzere gelişen ülke para birimleri üzerinde baskı oluşurken Rusya Merkez Bankası politika faizini 150 baz puan artırarak baskıyı hafifletmeye çalıştı. Dolar/ruble paritesi dün tarihinin en düşük seviyesine gerilerken, dolar/TL ise günü 2,2306 seviyesinden tamamladı.Bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus ordusunun batı ve merkez askeri bölgelerindeki tatbikatlarını resmi olarak bitirme emri vermesi ve öğleden sonra düzenlediği basın toplantısında Ukrayna ve Kırım'a yönelik açıklamaları bölgeye ilişkin tedirginliği azalttı.Güne 2,23'ün hemen altında başlayan dolar/TL en düşük 2,2045'e kadar geriledikten sonra 2,2060 - 2,2150 aralığında dalgalı bir seyir izlerken, en yüksek 3,0669'u gören avro/TL ise şu dakikalarda 3,0460 seviyelerinden alıcı buluyor.
Analistler, Rusya ve ABD'nin Ukrayna konusunda atacağı adımlar ve yapacağı açıklamaların dövizin yönü konusunda belirleyici olacağını belirterek, dolar/TL'de 2,21'in altında kapanışların olması durumunda 2,19 - 2,20 seviyelerinin takip edileceğini, aksi durumda 2,23'ün direnç konumunda olacağını tahmin ediyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...