Kırım'da tehlikeli gerginlik

/ Kaynak: İHA
Kırım'da tehlikeli gerginlik

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rus askerleri, kontrol altında tuttukları Kırım'daki Belbek hava üssüne yürüyen silahsız 300 Ukraynalı askere uyarı ateşi açtı.

Askerlerin eşleri ve anneleri, kan dökülmesini engellemek, Rus askerlerinin ateş açmasının önüne geçmek için iki grup arasına girdi. ABD, Kırım'da Rus ordusunun mevzilenmesi üzerine Rusya ile tüm askeri anlaşmaları askıya aldığını duyurdu. 16 bine yakın Rus askerinin bölgede konuşlanmasının ardında ABD, bu adımın uluslararası hukuk ihlali olduğunu ifade etti. Pentagon sözcüsü tuğamiral John Kirby, Rusya ile tüm askeri tatbikatların, konferansların, müzakerelerin ve planlamaların askıya alındığını açıkladı. nbsp;Bu arada bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın batısında Ukrayna sınırında askeri tatbikat yapan askeri birliklerin daimi üslerine dönme talimatı verdi. Fakat yüzlerce Rus askeri, Ukrayna askerlerinin giriş çıkışlarını engellemek için Kırım'ın başkenti Akmescit yakınlarında bir askeri üstte mevzilenmeye devam ediyor. Ayrıca Ukrayna'nın Kırım ve Rusya sınırında bir hudut denetim noktasını da kontrol ediyor.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Moskova Birleşmiş Milletler elçisinin katıldığı fırtınalı bir görüşme gerçekleşti. Elçi, Ukrayna'nın devrik lideri Yanukoviç'in Putin'e mektup yazarak Rus ordusuna Ukrayna'da kanun ve nizamı sağlama ricasında bulunduğunu dile getirdi.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...