Almanya'da yangın dehşeti: 3 ölü

/ Kaynak: AA
Almanya'da yangın dehşeti: 3 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Yangında ölen Türk kökenli Bulgar vatandaşı 3 çocuğun cenazesi Müslüman mezarlığında toprağa verildi.

Almanya'nın Mannheim kentinde bir binada çıkan yangında, karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu ölen Türk kökenli Bulgar vatandaşı 3 kardeşin cenazesi toprağa verildi.

Mannheim şehir merkezinde göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı U6 Sokak'taki evlerinde "elektrik tesisatındaki arızadan" çıktığı iddia edilen yangında hayatını kayden Beyhan (5), Hüsniye (7) ve Halid (1,5) İvankova kardeşlerin cenazesi, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Yavuz Sultan Camisi'ne getirildi.

Cami avlusunda ayakta güçlükle duran çocukların annesi 26 yaşındaki Emine İvankova ile yakınları taziyeleri kabul etti.

Cenaze töreninde konuşan Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen, çocukların hayatını kaybetmesinden dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getirerek, acılı anlarda birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekti.

Ölümünde hayatın bir parçası olduğunu hatırlatan Aksen, "Bugü, DTİB'in yanı sıra belediye ve kilise yetkililerinin de bizimle olması, acımızı paylaşması önemli. Bu bizim için büyük bir anlam ifade ediyor. Mannheim şehri bu anlamda da birlikteliğin ve beraberliğin güzel bir örneğini sergiliyor" diye konuştu.

Mannheim Belediye Başkanı Christian Specht de olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. İlk andan itibaren ailenin yanında, bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini dile getiren Specht, aileye gereken her türlü yardımı yapacaklarını söyledi.

Mannheim Dinler Arası Diyalog Yetkilisi Ilka Sobotka ise konuşmasını yaparken göz yaşlarını tutamadı. Olaydan dolayı derin üzüntü yaşadıklarını ve ailenin acısını paylaştıklarını ifade eden Sobotka, yaşanan üzücü olayın yoksulluktan kaynaklandığını ve aynı olayın yaşanmaması için yoksul insanlara yardım edilmesi gerektiğini vurguladı.

Manheim Uyum ve Dinler Arası Diyalog Enstitüsü Müdürü Talat Kamran ise üzücü olaydan dolayı toplum olarak üzgün olduklarını belirterek, olayda herkesin birlik içinde hareket ettiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından kılınan cenaze namazı sonrası çocukların cenazesi Mannheim Müslüman Mezarlığında toprağa verildi.

Öte yandan, çocukların cenazesinin defnedildiği mezarlığin ücretinin belediye tarafından, cenaze masraflarının da cemaatten toplanan para ile karşılandığı öğrenildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...