Onur Kıvrak: Demirden korksak trene binmezdik

Onur Kıvrak: Demirden korksak trene binmezdik

SPOR Haberleri

A Milli Takımımızın, İsveç ile Ankara'da yapacağı özel maç öncesinde Arda Turan ve Onur Kıvrak açıklamalarda bulundu.

Onur, "İbrahimovic'ten çekiniyor musun?" şeklindeki soruya, "Demirden korksak trene binmezdik" şeklinde cevap verdi.

'HER TURNUVADA OLMAK İSTİYORUM'

Arda, herkesin desteğini beklediğini belirtirken, "Grubun kolay olmadığını düşünüyorum. Ama takım halinde ve disiplinli oynamazsanız her maç zor. Her turnuvada olmak isteyen biriyim. Daha önce Avrupa Şampiyonası görmüş ve bunu tatmış birisi olarak da genç arkadaşların bunu yaşamasını isterim. Desteğinizi bekliyoruz. Hayatta hep mantıklı girişmek lazım. Hollanda ve Çek cumhuriyeti ciddi rakip olarak gözüküyor ancak İzlanda gerçeğini reddedemeyiz. İyi başlarsak sonunu getiririz diye düşünüyorum. Çünkü biz tutuşunca bir şeyler yapıyoruz. Ama bu kez iyi başlarsak daha rahat oluruz diye düşünüyorum. İşimiz kolay değil" dedi.

'TERİM'İN KIYMETİNİ BİLİYORUM'

"Genç arkadaşlar için bu formanın her şeyin üstünde olduğunu söylemem gerek. Burası Milli Takım. seçilmişlerin yeri ve kıymetini bilmek lazım. Bugün burda olup başka zaman bir daha giyemeyebiliriz. Fatih hoca için bir şeyler söylemek haddime değil. Bu ülkeye kazanma mantalitesini öğreten insandır. Türk futbolunda büyük devrimler yaptı. Onun yaşarken kıymetini bilenlerdenim. İnşallah hep başımızda olur ve güzel işlere imza atarız"

'İYİ BİR EKİBİZ'


Taraftarları Milli forma ile maçlara beklediklerini belirten Onur, "İyi bir ekibiz. Arkadaşlık çok iyi. Biz iyi sonuçlar almaya başladıktan sonra hem takımın motivasyonu hem de ülkedeki taraftarların kaynaşması anlamında önemli. Sonuçta milli takımız, Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyoruz. Taraftarların maça geldiği zaman kırmızı beyaz formayla gelmesini istiyoruz. "

ONUR KIVRAK: 'TERİM İLE ÇALIŞMAK ŞANS'

"O bayrağı taşıyorsun. Bundan büyük onur yok. Çok iyi bir ekibimiz var. Fatih Terim ile çalışmak büyük bir şans, başarı. İnşallah iyi bir şekilde yolumuzda ilerleriz ve devamını getiririz." şeklinde yorum yaptı.

'KİM KAZANIRSA KAZANSIN'


"Favorim İspanya ve Brezilya. Ama takım arkadaşlarımın oynadığı bir takım olursa da olur" derken, Onur ise "Biz katılamıyorsak kim alırsa alsın."

'DİREKT GİDEBİLİYORSAK'


Arda; "Direkt gitmek için 1 gol bile yeterse, direkt gidebiliyorsak öyle olmalı. Hollanda'yı yenebileceğimizi gösterdik. Futbolun içindeki küçük nüanslara bakmak istemiyorum ama o maçta 10 tane gol kaçırmışız. Biz dünyanın her takımını yenebiliriz. İşimize 4 kolla sarılmalıyız. Yapı gereği çok çabuk dağılabilen bir takımız. Bunu toparlıyoruz. Artık konuşmak yerine icraat yapmak zorundayız." diyerek elemelere bakış açısını gözler önüne serdi.

'KÜÇÜK TAKIMLARA PUAN KAYBETTİK'


Onur ise, "Bu zamana kadar küçük takım dediğimiz takımlara puan kaybettik bu yüzden başımız ağrıdı. Hollanda'ya gelene kadar diğer takımları yenelim sonra başa baş mücadele ederiz inşallah" diye konuştu.

'PERFORMANSIMDAN MEMNUNUM'

Arda Turan, performansından memnun olduğunu söylerken, "Açıkçası milli takımdaki performansımı değerlendirmek insanların işi. Ben performansımdan memnunum. 3 tane turnuvaya gidememiş bir oyuncu olarak bunu söylüyorum ama bu forma altında terimin son damlasına kadar mücadele ettim her zaman. Olması gereken de bu. Benim için en değerli forma milli formadır. Çok iyi konuştum. Türkiye ligi çok iyi gözüküyor. O kadar gerginliğe gerek yok. Arkadaşlar birbirlerine şampiyonluk yarışıyla ilgili şakalar yapıyor. Futbol ayrıştırıcı değil, birleştirici olmalı. Bu ara basın da iyi durumda o yüzden kimseyi suçlamayacağım." şeklinde açıklama yaptı.

Tarftarlardan destek beklediklerini söyleyen ikiliden Arda, "Biz milli takım futbolcularıyız. Her kulüp taraftarı bizi sevse gurur duyarız. Takım içerisinde ligdeki durumları ayrı koyuyorum. Sıkıntı varmış gibi lanse ediliyor. Takım içerisinde arkadaşlık üst seviyede. Bunu devam ettirirsek başarılı olacağımızı düşünüyorum. Taraftar da tuttuğu takımı sonuna kadar destekliyorsa, sonuçta burası takımların üstü bir yer aynı şeyi Milli Takım için de bekliyoruz. Milli heyecanla çıkarsan maça daha çok başarılı olursun." diye konuşurken, Onur, "Takım olmak çok önemli. Bunu sağlayacak olanlar da bizleriz. Milli Takım'la kıyaslanacak başka bir forma yoktur. Milli Takım oyuncusunun değeri de fazladır. O yüzden inşallah bunu sağlayabiliriz." dedi.

'DEMİRDEN KORKSAK, TRENE BİNMEZDİK'


Son olarak sözü alan Onur, Ibrahimovic'ten korkmadığını söyledi ve "Demirden korksam trene binmezdim' diye bir söz var. O yüzden kimseden korkmuyorum. Benim görevim o. Oynarken de zevk alıyorum. Karşımda iyi bir oyuncu olunca daha da motive oluyorum." sözleri ile konuşmasını noktaladı. Bunun üzerine de Arda Turan, "Akşam seni Kurtlar Vadisi'nde görürüz" esprisini yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...