Mısır'da yasaklanan Hamas'tan ilk açıklama geldi

/ Kaynak: AA
Mısır'da yasaklanan Hamas'tan ilk açıklama geldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Makbul: "Hamas'ın Mısır'da yasaklanması kararı üzüntü verici"

Gazze'deki Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Emin Makbul, Hamas'ın Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanması ve merkezlerinin kapatılması yönünde alınan kararı, "üzüntü verici ve tehlikeli" olarak nitelendirdi.
Makbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hamas'ın Mısır'da yasaklanması kararı üzüntü verici. Fetih hareketi olarak, bu kararın Filistin direnişini olumsuz etkilemesinden endişe ediyoruz" dedi.
Mısır yargısının hangi gerekçeyle böyle bir karar aldığını bilmediklerini belirten Makbul, Hamas'ın Filistin ulusal direniş hareketi olduğunun altını çizdi.
Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Makbul, "Hamas'ı, Mısır'ın içişlerine karıştığı yönünde Mısır basınında yer alan iddiaları çürütmeye ve bu şekilde içinde bulunduğu kördüğümden çıkmaya davet ediyorz" diye konuştu.
Fetih hareketi ve Hamas, özellikle 2007'de Hamas'ın Gazze'nin kontrolünü ele geçirmesinin ardından birbirlerini siyasi rakip olarak görüyor
Kahire Acil İşler Mahkemesi bu sabah, "Hamas'ın ülkedeki faaliyetlerinin yasaklanması ve merkezlerinin kapatılması" kararı vermişti. Kararın ardından AA muhabirine konuşan Hamas liderlerinden Yahya Musa, "Hamas'ın Mısır'da herhangi bir merkezi ve yürüttüğü herhangi bir etkinliği olmadığı için kararın 'siyasi' olduğunu, hiç bir anlam ve değeri olmadığını" belirtmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...