Başbakan Erdoğan'a Özal üzerinden kumpas kurdular

Başbakan Erdoğan'a Özal üzerinden kumpas kurdular

GÜNDEM Haberleri

Merhum Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Başbakan'a Turgut Özal'ın ölümü üzerinden bir kumpas kurulduğunu açıkladı.

Özal açılan mezar sonrasında hazırlanan bazı belgelerin sümenaltı edildiğini bunların yakında ortaya çıkarılacağını söyledi.

8. Cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal'ın ölümünün arkasındaki sır hala aralanamadı. Ölümündeki şüpheler üzerine gerçekleştirilen feth-i kabir işleminin ardından yapılan otopsi raporu kamoyunu tam anlamıyla tatmin etmedi. Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal flaş açıklamalarda bulundu. Özal, babasının ölümü sonrasında açılan kabir sonrasında hazırlanan raporlar ile Başbakan Erdoğan'a kumpas kurulduğunu iddia etti. Özal birkaç ay içinde bu kumpasın işletileceği duyumunu aldığını açıkladı.

VESAYETÇİLER ERDOĞAN'I YANLIŞ YÖNLENDİRDİ

Ahmet Özal 17 Aralık ve sonrasında 25 Aralık operasyonları ile işletilen vesayetin devlet içindeki argümanlarına dikkat çekti. Bu yapının Özal'ın ölüm raporu ilişkin devlete tesir ettiğini ve raporda birkaç belgenin sümenaltı edildiğini söyleyen Özal işte bu iddia edilen eksik belgelerin yakında çıkartılacağını ve Başbakan alehine kullanılacağını açıkladı. Özal'a göre otopsi sonrası hazırlanan rapor eksik ve yönlendirilmiş olarak yapıldı ve dava apar topar kapatıldı.

BAŞBAKAN'A TEK VESAYETÇİ PRANGASI VURMAK İSTEYECEKLER

Özal işte bu noktada yapılmak istenilen kumpası deşifre etti. Halkın sokakta yüzde 90'nın Turgut Özal'ın zehirlenerek olduğuna inandığını söyleyen Ahmet Özal 'Düşünsenize şimdi bu eksik raporlar çıkartılacak ve denilecek ki Başbakan bunu sakladı. Ölümünü aydınlatmadı. Hatta şu denilecek. Ölümü eğer zehirleme olduğu kabul edilirse 'şehit' statüsünde olacaktı. Demek ki Başbakan Özal'ın kendinden ön plana çıkmasını istemedi. İşte bu yalanlar üretilecek. Yapılacak dezenformasyonları bile şimdiden hazırlamışlar' diye konuştu.

BAŞBAKAN'I YANLIŞ YÖNLENDİRDİLER

Bu kumpası devlet yetkilileri ile görüştüğünü anlatan Ahmet Özal Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a bu konuda bilgi verdiğini açıkladı. Başbakan'ın tuzak için bilerek yakın çevrelerinden birkaç kişi tarafından yanlış yönlendirildiğini açıklayan Ahmet Özal 'Başbakan'a çevresindeki bazı kişiler bilerek şu şekilde yanılttı 'Devlet zarar görür'. İşte bu denilerek aslında Başbakan'a tuzak kuruldu'

TAPELERDEN YÜZ KAT DAHA ZARAR VERMEK İSTİYORLAR

İddialarını daha ileri götüren Özal bir iki ay içinde tuzağın Erdoğan'a karşı harekete geçirileceğini açıkladı. Özal, Erdoğan'ı yıpratmak isteyenlerin bu kozları ile tapelerden yüzlerce kat daha etkili olacağını kaydetti.

HÜKÜMET İÇİNDE BİR YAPILANMA HALA VAR

Hükümet içinde bir yapılanma olduğundan söz eden Ahmet Özal 'O günlerde Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin 'Özal zehirlenmiş' dedi. Ama ardından daha sonra büyük bir suskunluk yaşandı. Neden çünkü susturuldular. İşte bu yapılanma Başbakan'ı yanıltmak için herkesi susturdu' şeklinde konuştu.

YENİŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...