Obama ve Merkel'den Ukrayna'ya ortak destek

/ Kaynak: AA
Obama ve Merkel'den Ukrayna'ya ortak destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Beyaz Saray: "Liderler, Rusya'nın, Ukrayna'nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne yönelik net ihlaliyle ilgili ciddi endişelerini dile getirdi"

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Ukrayna'da yaşanan gelişmelere ilişkin Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde, iki liderin Rusya'nın, Ukrayna'nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne yönelik net ihlalin ele alındığı bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, iki liderin Ukrayna'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Liderler, Rusya'nın, Ukrayna'nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne yönelik net ihlaliyle ilgili ciddi endişelerini dile getirdi. Liderler, uluslararası gözlemcilerin ve insan hakları izleyicilerinin yerleştirilmesinin yanı sıra şiddetin azaltılmasının ve Rusya ile Ukrayna arasında direkt görüşmelerin başlatılmasının öneminde mutabık kaldı. Liderler ayrıca, mayıstaki seçimlere hazırlık yapan ve ekonomisini istikrara kavuşturmak için çalışan Ukrayna hükümetini desteklemeyi sürdürmeye ihtiyaç olduğunu ele aldı."

Obama ve Merkel'in, gelecek günlerde de yakın temas içinde bulunmayı kararlaştırdıkları da kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...