Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Piyasalar bu haberlere kilitlendi

/ Kaynak: AA
Piyasalar bu haberlere kilitlendi

Ekonomi Haberleri  / AA

Küresel piyasalar, haftanın ikinci yarısında hareketlenecek veri takviminin gündemin üst sıralarına yükselmesi bekleniyor.

Küresel piyasalar Ukrayna ile ilgili endişelerin azalmasıyla önceki günkü kayıplarını telafi ederken, haftanın ikinci yarısında hareketlenecek veri takviminin gündemin üst sıralarına yükselmesi bekleniyor.

ABD'de dün hisse senedi piyasalarında hızlı yükselişler görülürken, S amp;P 500 endeksi yüzde 1,53'lük artışla tarihinin en yüksek seviye ve kapanış rekorlarını geliştirdi. Önceki gün Rusya'nın Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne askeri müdahalesinin yaşattığı tedirginliklerle göz ardı edilen beklentilerin üzerindeki imalat sanayi verilerinin, jeopolitik tedirginliklerin azalması ile fiyatlanmış olabileceğini belirten analistler, haftanın son işlem günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde pozitif görünümün korunabileceğini tahmin ediyor. ABD'de bugün ADP özel sektör istihdam verisi başta olmak üzere açıklanacak verilerin yön üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

Avrupa tarafında yarınki Merkez Bankası (ECB) kararları öncesinde, önceki günkü sert düşüşlerin dün telafi edildiği görüldü. Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 2,46 yükselerek günü 9.589 puandan tamamlarken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 2,45, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,72 oranında değer kazandı. Bugün Avro Bölgesi 4. çeyrek GSYH verisinin takip edileceğini ifade eden analistler, yarınki ECB faiz kararı öncesinde sakin bir seyir izlenebileceğini tahmin ediyor.

Yurt içinde ise dün BIST 100 endeksinin küresel piyasalara paralel olarak hızlı bir şekilde yükselişe geçerek günü 63.000 puanın üzerinde tamamlaması analistlerin teknik olarak pozitif görünümün bugüne taşınabileceği yönündeki beklentilerini artırdı. Analistler, bugün bankalararası piyasanın açılışında 2,21 seviyelerinde yatay seyreden dolar/TL'nin 2,2070 seviyesinin altına gerilemesi durumunda iyimserliğin artabileceğini kaydediyor. Bugün ABD'de açıklanacak özel sektör istihdam verisi ve Ukrayna ile ilgili haber ve açıklamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını vurgulayan analistler, BIST 100 endeksinde 64.200 ve 65.000 seviyelerinin direnç, 61.900 seviyesinin destek konumunda olduğunu söylüyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

10.55 Almanya şubat ayı hizmet sektörü PMI

11.00 Avro Bölgesi şubat ayı hizmet sektörü PMI

12.00 Avro Bölgesi ocak ayı perakende satışlar

12.00 Avro Bölgesi 4. çeyrek GSYH

15.15 ABD şubat ayı ADP özel sektör istihdam

17.00 ABD şubat ayı ISM Hizmet Endeksi

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...