Altın fiyatları hakkında kritik tahmin

Altın fiyatları hakkında kritik tahmin

Ekonomi Haberleri

HSBC analisti James Steel, altın fiyatlarında bu yılki seyri Çin başta olmak üzere gelişen piyasalardaki fiziksel talebin belirleyeceğini söyledi.

Altın fiyatlarının bu yılki seyrine dair bir değerlendirme yapıldı. HSBC Analisti James Steel, kaleme aldığı raporda, altının 12 yıllık rallisini destekleyen yatırım amaçlı fon alımlarının sona erdiğini belirtti. Steel, "Bunun yerine altın fiyatları Çin'de ziynet, mücevher ve külçe altına olan taleple destek buluyor. Bize göre bu yıl altındaki fiyat hareketlerinde gelişen piyasalardak fiziksel talebin seyri etkili olacak" dedi.

881 TONLUK FON SATILDI

Yatırımcılar 2013 yılında 881 tonluk altın yatırım fonu sattı. Böylelikle altın fonları 2012 yılında gördüğü zirve seviyesinden üçte bir oranında azalmış oldu. Fiyatların düşmesine yol açan altın yatırım fonlarından çıkışların dengelendiğini belirten Steel, bu yıl fonlara 90 ton giriş olmasının beklendiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...