Süleymaniye'de Kürtçe mesaj!

Süleymaniye'de Kürtçe mesaj!

GÜNDEM Haberleri

K. Irak'ta konuşan Bakan Davutoğlu, katılımcıları Kürtçe selamladı; işbirliği çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde 2'incisi düzenlenen "Süleymaniye Forumu'nda önemli mesajlar verdi. Katılımcıları Kürtçe selamlayan Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye Kürtçe acil şifalar dileyince ayakta alkışlandı. Soruları da cevaplayan Davutoğlu, petrol kriziyle ilgili şunları söyledi: "Irak'ın yeraltı kaynaklarını dünyaya transfer etmek istiyoruz. Ama önemli olan bunu anayasal çerçevede yapmaktır. Basra, Bağdat, Erbil, Diyarbakır ve Ankara eğer enerji boru hatlarıyla birbirine bağlanırsa o zaman bu ülkeler arasında barış tesis edilmiş olur. Irak'tan beklediğimiz Erbil ve Bağdat'ın bir prensip üzerinde anlaşmasıdır." nbsp;
Forumda konuşan IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ise, Irak Başbakanı Maliki'yi eleştirdi: "Bağdat'ta bir kişi, bütçeyi siyasi kart olarak kullanıyor. Anayasal haklarımızı elde etmek amacıyla müzakerelere devam edeceğiz. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız..." Bu sözlerin hemen ardından Irak hükümeti, IKBY lehine bütçeye 200 milyon dolar eklenmesini kabul etti. Ancak Kürt yönetimi bu meblağı beğenmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...