Mısır mahkemesi Hamas'ı terör örgütü ilan etti

Mısır mahkemesi Hamas'ı terör örgütü ilan etti

DÜNYA Haberleri

Mısır mahkemesi, İsrail ablukası altındaki Gazze'nin fiili kontrolünü elinde tutan Hamas'ın bütün faaliyetlerini yasakladı ve 'terör örgütü' ilan etti.

Filistinli direniş örgütü Hamas'ın Mısır'daki bütün şubelerinin kapatılması talimatı verildi ve Hamas'la yapılan bütün anlaşmaların askıya alındığı duyuruldu. Kararı 'siyasi' ve 'hiçbir değeri yok' şeklinde değerlendiren Hamas liderlerinden nbsp;Yahya Musa, "Bu karar ile Filistin direnişi hedef alındı. Ancak Mısır halkı, Filistin halkının yanında olmaya devam edecek" dedi. Mısır, 3 Temmuz 2013'deki askeri darbenin ardından Gazze sınırındaki tünellerden yüzlercesini kapatarak, Hamas Hareketi'ne uygulanan ambargoyu sıkılaştırmıştı. Bu arada Mısır'da askeri darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması 6 Mart'a ertelendi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...