Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ölen askerin evine devlet 1 sentlik çek yolladı

/ Kaynak: AA
Ölen askerin evine devlet 1 sentlik çek yolladı

DÜNYA Haberleri  / AA

İntihar eden Afganistan gazisi bir askerin evine hesabında kalan 1 sent, çek olarak gönderilince ailesi şoke oldu. Savunma Bakanı aileden özür diledi.

Kanada ordusunda görevliyken Afganistan'a giden ve 2011'de döndüğü Hamilton kentinde intihar eden eski asker Justin Stark'ın ailesi, devletin gönderdiği 1 sentlik (2 kuruş) çekle şoke oldu.

Asker ailelerine destek veren faaliyetleri ile bilinen North Wall Riders Derneği Başkanı Kevin Ellis'in, yaptığı açıklamaya göre, Justin Stark'ın annesi Denise Stark'a federal hükümetten, oğlunun kalan hesabı olarak üzerinde 1 sent yazan çek gönderildi.

Justin Stark, 2010'da 7 ay kaldığı Afganistan görevinden sonra döndüğü Kanada'da, 2011 yılında 22 yaşındayken intihar etmişti.

Aile adına konuşan Kevin Ellis, "Aile bu durumu çok aşağılayıcı ve onur kırıcı buldu. Özellikle anne Denise, yaklaşık 3 yıl önce ölen oğlunun acısının, kırıcı ve aşağılayıcı şekilde yenilendiğini söyledi" diye konuştu.

-Savunma Bakanı özür diledi-

Bu olayın Kanada basınında yankı bulması üzerine açıklama yapan Kanada Savunma Bakanı Rob Nicholson, aileden özür diledi. Bir sentlik çek gönderilmesini "son derece saçma" diye nitelendiren Bakan Nicholson, "Şahsım ve tüm hükümet üyeleri adına aileden özür diliyorum" ifadesini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...