Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rum diplomattan Müslüman kadınlara çirkin hakaret!

Rum diplomattan Müslüman kadınlara çirkin hakaret!

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de Kıbrıs Rum asıllı belediye meclisi üyesi, burka giyen Müslümanları 'çöp torbalarına' benzeten fotoğraf nedeniyle partisinden ihraç edildi.

Londra'da Enfield bölgesinin Kıbrıslı Rum belediye meclisi üyesi Chris Johannides, burkalı Müslümanları 'çöp torbasına' benzetince üyesi olduğu Muhafazakar Parti'den uzaklaştırıldı.

Johannides'in Facebook'ta paylaştığı fotoğrafta burka giymiş bir kadın ve çocuğun sağında ve solunda siyah çöp torbaları vardı. Fotoğrafın altında ise, "O kadını gördüm ve kendisine üç güzel çocuğu olduğunu söyledim. Gıcık olup beni tehdit etmemeliydi. Affedilebilir bir hataydı!" yazıyordu.

Fotoğrafın yayınlanmasının ardından tepki çeken Johannides hakkında partisi de harekete geçti.

Muhafazakar Parti, 2006 yılında, 26 yaşında, İngiltere'nin Kıbrıs kökenli en genç meclis üyesi seçilen Johannides'i bir yıllığına partiden ihraç etti.

Kıbrıslı siyasetçinin Mayıs ayında yapılacak yerel seçimlerde aday gösterilmeyeceği açıklandı.

"Yorumlara katılıyorum"

Arkadaşının Facebook sayfasındaki bir fotoğrafı paylaştığını söyleyen Johannides, fotoğrafı hemen sildiğini, ancak altında yazılan yoruma katıldığını belirtti.

Kıbrıs Rum kökenli belediye meclisi üyesi, partisinin kararının ise kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

İngiltere'de iktidarın büyük ortağı olan Muhafazakar Parti'ye bağlılığının sürdüğünü vurgulayan Johannides, 2018'deki yerel seçimlerde yeniden aday olmak istiyor. (Kaynak: BBC Türkçe)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...