Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu listede BDP lider, MHP sonuncu

Bu listede BDP lider, MHP sonuncu

Politika Haberleri

30 Mart seçimleri ile listelerdeki kadın aday istatistikleri de ortaya çıktı. Kadın aday sayısında BDP, diğer partilere fark attı.

Başbakan'ın 'Her üç adaydan biri kadın olacak' talimatı üzerine AK Parti 18 kadın belediye başkan adayı gösterdi. Bin 800 kadın, belediye meclisi listelerinde yer aldı. Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit her belediyede bir başkan yardımcısının kadın olacağını söyledi.

Seçimlerde AK Parti'den 1800 kadın aday yarışacak

Kadın başkan yardımcıları

"Başbakanımız kadınların siyasette yer almasını ve etkin olmasını çok istiyor. Kadın aday olarak meclis üyeliği başvuru sayısı toplamda 3 bin 832. 45 il kadın kolu başkanımız meclis üyeliği için başvurdu. Başbakanımız her 3 adaydan biri kadın olacak, biri genç olacak dedi. Genel Merkez'de 6 komisyon oluşturuldu ve tek tek il ve ilçelerden gelen meclis üyeliklerinde kadın ve gençlerin yerini kontrol etti. Her belediyede bir başkan yardımcısının kadın olması düşünülüyor.

Hedef sayıyı daha yükseltmek

Bin 800 kadın belediye meclis üyelikleri listelerinde yer aldı. Büyükşehir, 14 ilçe, 3 belde olmak üzere toplamda 18 kadın belediye başkan adayımız var. Belediye Meclis Üyesi listesinde kadın yerleştirme oranlarının en yüksek olduğu il yüzde 28.85 ile Bartın. Yalova yüzde 21.43, Rize yüzde 20.83, Bilecik yüzde 18.52, Nevşehir yüzde 17'lik nbsp; oranla en yüksek rakamlara ulaşmış durumda. Hedefimiz bunu daha da yükseltmek."

CHP'NİN 46 BAŞKAN ADAYI KADIN

CHP yerel seçimlerde 1143 seçim çevresinde, 8'i il, toplam 46 il, ilçe ve beldede kadın belediye başkan adayı gösterdi. CHP'nin il kadın belediye başkan adayları şöyle: Aydın: Özlem Çerçioğlu, Bolu: Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, Karaman: Merih Ünver, Kütahya: Nuran Altunseven, Rize: Mine Orhon, Şanlıurfa: Hale Soran, Sivas: Gülümser Heper, Tokat: Hadiye Ardahanlı.

BDP'DE KADINLAR ERKEKLERİ GEÇTİ

BDP, 30 Mart yerel seçimlerine en çok kadın aday gösteren parti oldu. Yüzde 40 kadın kotasının uygulandığı BDP'de 200 civarında kadın başkan adayı gösterildi. Diyarbakır Büyükşehir başta olmak üzere, 21 belediyede kadın kotası uygulandı. BDP'de, kadın adayların sayısı erkek adayları geride bıraktı. Buna göre, 224 il ve ilçede aday gösterdi. Adayların 167'si eşbaşkanlık olarak gösterilirken, geriye kalan 57 yerde ise tek aday yapıldı. Tek aday olarak gösterilenlerin yarısından fazlasını ise kadın adaylar oluşturuyor.

MHP'NİN SADECE HAKKARİ ADAYI KADIN

Seçim bölgelerinin tamamında aday gösteren MHP'de 35 kadın belediye başkanlığı için yarışacak. MHP'nin kadın adaylarının 1'i il, 25'si ilçe ve 9'u da belde belediye başkanlığına talip.

MHP'nin kadın aday gösterdiği tek il, teşkilatının bulunmadığı Hakkari oldu. (Kaynak: Star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...