Çin lideri Putin'le Ukrayna'yı görüştü

/ Kaynak: AA
Çin lideri Putin'le Ukrayna'yı görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki son durumla ilgili telefon görüşmesi yaptı.

Şinhua ajansının haberine göre, dün akşam yapılan görüşmede Putin, Çin Devlet Başkanı Şi'ye, Ukrayna'daki son durumu aktardı ve krizle mücadele adına Rusya'nın aldığı önlemlere ilişkin bilgi verdi. Çin Devlet Başkanı Şi de Ukrayna'daki durumun son derece karmaşık olduğunu, bölgesel ve küresel etkileri bulunduğunu belirtti. Rusya'nın ilgili taraflarla, sorunun siyasi yollarla çözümü adına koordinasyonu sağlayacağına inandıklarını ifade eden Şi, uluslararası toplumun tansiyonu düşürücü arabuluculuk çaba ve önerilerini desteklerini kaydetti. Çin Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Çin'in hiçbir ülkenin iç işlerine müdahale etmeme prensibine bağlı olduğunu ve Ukrayna'nın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı gösterdiğini belirtmişti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...