Bülent Arınç: 'DDK'nın telekulak incelemesi faydalı olacak'

/ Kaynak: AA
Bülent Arınç: 'DDK'nın telekulak incelemesi faydalı olacak'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Gül'ün DDK'ya talimat vermesiyle ilgili "Sanıyorum olumlu, ülke için faydalı sonuçlar çıkacaktır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) talimat vermesiyle ilgili "Sanıyorum olumlu, ülke için faydalı sonuçlar çıkacaktır" dedi.

Arınç 600. yılında Türkiye Polonya İlişkileri Sempozyumu'nun açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün DDK'ya verdiği talimatın hatırlatılması üzerine Arınç, DDK'nın Anayasa gereğince Cumhurbaşkanı'na doğrudan bağlı olduğunu söyledi.

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı'nın bazı konularda kurula görev verebildiğini ve rapor hazırlanmasını istediğini belirterek, Cumhurbaşkanı Gül'ün bugüne kadar çok önemli konularda DDK'yı harekete geçirdiğini anımsattı.

Arınç, "DDK'nın hazırladığı raporlar Türkiye'de önemli gündem oluşturmuştu. Sanıyorum üç konuda kendilerini görevlendirdi. Bunların sonuçlarını, raporlarını kamuoyuna yansıdığı zaman öğrenmiş olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın görev vermesidir. İlgili kurum da DDK'dır. Sanıyorum olumlu, ülke için faydalı sonuçlar çıkacaktır" diye konuştu.

"Bir televizyon programında dershaneler konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tehdit edildiğini söylemiştiniz. İsim vermemiştiniz. Bununla ilgili suç duyurusunda bulundunuz mu?" sorusu üzerine de Arınç, pazar akşamı bir televizyonun canlı yayınında 2 saat boyunca gazetecilerin sorularını yanıtladığını, o akşamki konuşmalarına ilave edeceği herhangi bir husus bulunmadığını kaydetti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...