Yanukoviç'in şehrinde Rus bayrakları indirildi

Yanukoviç'in şehrinde Rus bayrakları indirildi

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'nın doğusunda Rus nüfusun yoğun yaşadığı Donetsk kentinde kamu binalarına yeniden Ukrayna bayrağı çekildi.

Ukrayna'nın güneydoğusundaki Donetsk'te eylemciler, geçen hafta sonu Rusya yanlısı eylemciler tarafından ele geçirilen belediye binasına yeniden Ukrayna bayrağı astı.

Ülkede kasım ayından bu yana devam eden protestoların ardından görevinden azledilen Viktor Yanukoviç'in memleketi olan güneydoğudaki Donetsk'te eylemciler, daha önce Rusya yanlısı göstericiler tarafından ele geçirilerek Rus bayrağı dikilen belediye binasına, bu sabah Ukrayna bayrağı dikti.

Yanukoviç'in, ülkeden ayrılmasının ardından kurulan yeni hükumet, başkent Kiev'de yönetimi ele almaya gayret gösterirken, ülkenin güneydoğusunda ise hükümet karşıtı eylemciler 1 Mart'ta Donetsk belediye binasını işgal etmişti. Dün akşamdan beri eylemlerine devam eden hükümet yanlısı eylemciler ise bu sabah Donetsk belediye binasına Ukrayna bayrağını astı.

Yerel basında yer alan haberlerde, ülkenin en büyük metalürji sanayi merkezlerinden Donetsk'te, her iki tarafın gösterilerine devam ettiği, polisin bir ihbar üzerine belediye binasında bulunan eylemcileri tahliye ettiği ve binada bomba araması yaptığı bildirildi.

Yanukoviç'in şehrinde Rus bayrakları indirildi
ABD'nin krizi azaltmak için bir plan üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Plan, Kırım'daki Rus askerlerinin üslerine çekilmesi karşılığında Rusça konuşan Kırımlıların güvenliği için Ukrayna'ya uluslararası gözlemciler gönderilmesini öngörüyor Plan uyarınca, Moskova ve Kiev arasında doğrudan müzakerelerin başlatılması hedefleniyor.
Bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'de Kırım krizinin ele alınacağı bir NATO-Rusya toplantısı da düzenlenecek.
AB Dış İlişkiler Yüksek temsilcisi Catherine Ashton'ın da bugün Kiev'e giderek temaslarda bulunması bekleniyor.
Fransa Dışileri Bakanı Laurent Fabius gerilimin azalmaması halinde yarınki zirvede AB liderlerinin Rusya'ya yaptırımları oylayabileceğini söyledi.

Kaynak: AA, NTVMSNBC
Yanukoviç'in şehrinde Rus bayrakları indirildi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...