ABD bir Norveç'i silaha harcayacak

/ Kaynak: AA
ABD bir Norveç'i silaha harcayacak

Ekonomi Haberleri  / AA

ABD gelecek yıl silahlanmaya Norveç'in ekonomik büyüklüğüne denk gelen 496 milyar dolar harcayacak.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un 2015 yılı bütçesi belli oldu. ABD Başkanı Barack Obama, Pentagon için 2015 yılında 496 milyar dolarlık bütçe istedi. Bu miktar, Norveç'in 2012 yılındaki GSYH'si olan 499 milyar dolara yakın. Yetkililer, 2015 yılı bütçesinin üç temel amacını, iç güvenliği sağlamak, küresel savunma sistemi oluşturmak ve savaşları kesin olarak kazanmak diye özetlerken, Pentagon kaynakları, bütçeyi sadece savaş değil terörizmle ve aşırı güçlerin başvurduğu şiddetle de mücadele edebilecek küçük, hareketli ve vurucu gücü yüksek bir ordu arayışının bir ürünü olduğunu belirtiyor.

SIKINTILARI GİDERMEYİ HEDEFLİYOR

Pentagon kaynakları, geçen yıl uğradıkları mali kesintinin yaşattığı sıkıntıları gidermeyi hedeflediklerini de açıkladı.

GELİŞMİŞ SİLAHLARA YATIRIM SÜRECEK

Modernizasyonun savaş gücünü yüksek tutmanın anahtarı olduğu belirtilen açıklamada, yeni nesil bombardıman uçakları, yeni uçak gemileri, birleşik saldırı gücü savaş programı ve KC-46 havadan havaya tanker uçağı gibi silah sistemlerine yatırımın devam edeceği kaydedildi.Gözlemciler, yeni bütçe öncelikleriyle Pentagon'un Afganistan'daki savaşın ötesine baktığına ve kaynak bulmanın zorlaşacağı bir döneme adapte olma çabası gösterdiğine dikkati çekiyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...