Altan Günbay son yolculuğuna uğurlanıyor!

/ Kaynak: İHA
Altan Günbay son yolculuğuna uğurlanıyor!

MAGAZİN Haberleri  / İHA

Hayatını kaybeden usta oyuncu Altan Günbay için Cemal Reşit Rey Kongre ve Sergi Salonu'nda tören düzenlendi.

Günbay'ın hayatından kesitlerin yer aldığı fotoğraf gösterimi sırasında usta sanatçının eşi ve çocukları gözyaşlarına hakim olamadı.
Hayatını kaybeden usta oyuncu Altan Günbay için ilk tören Cemal Reşit Rey Kongre ve Sergi Salonu'nda düzenledi. Törende Günbay'ın tabutu yıllarca oyunculuk yaptığı sahneye getirildi. Günbay'ın hayatından kesitlerin yer aldığı fotoğrafların gösterimi sırasında usta sanatçının eşi ve çocuklarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.


KIRCA: CUMHURİYETİN KILINA KİMSE DOKUNAMAYACAK
Törende bir konuşma yapan İşçi Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oyuncu Levent Kırca, Günbay'ın tabutuna doğru dönerek, "Sana söz veriyorum Altan Günbay. Türkiye'de ne sanatın kılına, ne sanatçının kılına ne de cumhuriyetin kılına kimse dokunamayacak. Sana şerefimle söz veriyorum" dedi. Törende yapılan dua ve helallik alınmasının ardından Altan Gübay'ın tabutu omuzlara alınarak cenaze arabasına taşındı. Altan Günbay'ın kızı Elmas Aydıner gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bütün sanatçı gidenlerimiz gibi babamın da vakti doldu. Bize göre erken oldu. Hepimizin başı sağ olsun. Türkiye büyük bir değerini kaybetti bunu biliyorum" dedi. Altan Günbay'ın eşi Müveddet Günbay ise, "O benim 60 yıllık eşimdi. Allah gani gani rahmet eylesin. Sanatçı için ağaçlar ayakta ölür. Bizler hep ayaktayız. Çok mutluyum pırlanta gibi evlatlar, torunlar nasip etti. Allah bu güzel günleri daim etsin, karanlık günlerden de bir an evvel kurtulmak istiyorum" diye konuştu.

MAGAZİN
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...