Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

23 bin 300 kişi bu görüntü için ayağa kalktı - İZLE

/ Kaynak: DHA
23 bin 300 kişi bu görüntü için ayağa kalktı - İZLE

YAŞAM Haberleri  / DHA

Evinde bıçakladığı kedinin kafasını su damacanasıyla ezerek öldüren üniversite öğrencisi hakkında 23 bin 366 kişi yasal işlem için talepte bulundu.

Eskişehir' de sahiplendiği kediyi evinde bıçakladıktan sonra kafasını dolu su damacanasıyla ezerek öldürdüğü önü sürülen ve görüntüleri sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki M.C.A. hakkında yasal işlem yapılması için 23 bin 366 kişinin email yoluyla Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), Eskişehir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'ne talepte bulunduğu bildirildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, sahiplendiği kediyi öldürdüğü öne sürülen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaşmalı Edebiyat Bölümü Hazırlık sınıfı öğrencisi M.C.A. hakkında gereken yasal işlemlerin yapılması yönünde çok sayıda kişinin talepte bulunduğu belirtildi. Açıklamada, Eskişehir Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve BİMER yoluyla 23 bin 366 kişinin müracaat ederek M.C.A. hakkında yasal işlem yapılmasını istediği kaydedildi.
##tgvideo##
Açıklamada, üniversite öğrencisi M.C.A. için müracaatta bulunanlara tek tek bilgi verilmesinin mümkün olmadığını, bu nedenle basın yoluyla açıklama yapıldığı ifade edilerek şöyle denildi:

"Dilekçelerle ilgili yapılan çalışmada; sosyal medyada haber olan, kedinin vahşice öldürülmesine ilişkin görüntülerin yayılmasından itibaren, elde edilen bilgiler ve olay sonrası tarafımıza ulaşan ihbarlar değerlendirilerek, olayın hemen sonrasında konu Cumhuriyet Savcılığına iletilmiş, şüpheli hakkında, 5 bin 199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince işlem yapılmak üzere hazırlanan evraklar Orman ve Su İşleri Eskişehir Şube Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. M.C.A.'nın sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan görüntülerden sonra ailesinin yaşadığı yer olan Bartın'a gittiği tespit edilmiş, Bartın Kemer Polis Merkezi Amirliği tarafından yakalanarak 10 Şubat

2014 günü ifadesi alınmış ve hakkında adli işlem yapılmıştır. Eskişehir Valilik Makamının talimatları ile konu adli mercilere intikal ettirilmiş, nbsp; Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan talimatla, sahsın akıl sağlığı ile ilgili olarak psikiyatrik muayenenin yapılması için Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılmış olup, konu bu aşamada takip edilmektedir. Şahıs hakkında dilekçe ve diğer bildirimler yoluyla yapılan müracaat sayısının çokluğu bakımından Dilekçe Kanunu kapsamında yapılan işlemlerin cevap olarak müracaat sahiplerine tek tek gönderilmesi mümkün olmadığından, basın yoluyla açıklanması zarureti doğmuştur."

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...