İzmir'de yağmur sevinci

/ Kaynak: DHA
İzmir'de yağmur sevinci

YAŞAM Haberleri  / DHA

İzmir'de, kurak geçen kış aylarının ardından Mart ayı başından itibaren yağışlı günler yaşanmaya başladı.

İzmir'de, kurak geçen kış aylarının ardından Mart ayı başından itibaren yağışlı günler yaşanmaya başladı. Yağışların zaman zaman sağanak şeklinde hafta başına kadar devam edeceği öğrenildi.

Kurak ve mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkları kış boyunca yaşayan İzmir, ilkbaharın ilk ayı olan Mart başından itibaren ise, beklediği yağmura kavuştu. Kent özellikle, dün (salı) akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağışın etkisi altına girdi. Gece boyunca rüzgarla devam eden ve gün içerisinde de etkisini sürdüren sağanak yağmur, öğle saatlerinde yapılan ölçümlere göre, en fazla metrekareye 51.7 kilogram ile Gümüldür'e yağdı. Bunun yanı sıra metrekareye Torbalı'ya 41.5, Bornova'ya 35, Bayındır'a 23, Buca'ya 44.1, Karşıyaka'ya 39, Konak'a 40 ve Güzelyalı'ya ise 44 kilogram yağmur düştü.

Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin, sağanak yağmurun perşembe gününe kadar etkili olacağını, bunun sonrasında cuma, cumartesi ve pazar günleri de yine İzmir ile kıyı Ege'de, zaman zaman etkisini arttırmakla birlikte yağışın devam edeceğini dile getirdi. Şahin, hava sıcaklıklarının ise yine bu günlerde mevsim normallerinde, 14 ile 16 derece arasında seyrececeğini ifada etti. Belediye ekipleri önceden önlem aldı, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...