İşte günün en güzel haberi

/ Kaynak: AA
İşte günün en güzel haberi

YAŞAM Haberleri  / AA

Okuma oranının çok düşük seviyelerde olduğu Türkiye'de yılın ilk 2 ayında yayımlanan kitap sayısı, 2013'ün aynı dönemine göre yüzde 13,5 arttı.

Türkiye'de yılın ilk 2 ayında yayımlanan kitap sayısının, 2013'ün aynı dönemine göre yüzde 13,5 arttığı bildirildi.

Yayımcılar Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) Başkanı Bayram Murat, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde kitaba ilginin arttığını belirterek, ocakta 24 milyon 564 bin 793, şubatta ise 23 milyon 365 bin 325 kitap yayımlandığını kaydetti.

Murat, 2014'ün ilk 2 ayında yayımlanan kitap sayısının, 2013'ün aynı dönemine göre yüzde 13.5'lik bir artış gösterdiğini de bildirdi.

Yayımlanan kitap sayılarında eğitim kitaplarının şubatta da yüzde 34'lük oranla ilk sırada yer aldığını aktaran Murat, inançlarla ilgili kitapların yüzde 26 ile ikinci, edebiyat, inceleme ve araştırma kitaplarının da yüzde 25 ile üçüncü sırada bulunduğunu ifade etti.

Murat, akademik alanda yayımlanan kitapların oranını ise yüzde 2 olarak açıkladı.

Yayımlanan kitap sayısındaki artışın kültürel yaşama olumlu etki yaptığını vurgulayan Murat, korsan kitaplara karşı mücadelenin sürdürülmesi gerektiğini bildirdi.

OKUMA ORANI YERLERDE
Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri de okuma yazma oranının ve düzenli kitap okuma oranının çok düşük seviyelerde olması. İngiltere ve Fransa'da düzenli kitap okuma alışkanlığı %21 iken, bu oranın Türkiye'de %0.01 olduğuna dikkat çekilmişti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...