İş dünyasının en büyük korkusu açıklandı

İş dünyasının en büyük korkusu açıklandı

Ekonomi Haberleri

Yapılan bir araştırma, iş dünyasında siber saldırının doğal afet ya da terörizm gibi korkularını geride bıraktığına işaret etti.

Küresel çapta iş dünyasının en büyük korkusunun siber saldırı olduğu ortaya çıktı. İngiliz Business Continuity Institute'un yaptığı bir araştırmaya göre siber saldırı korkusu terörizm, doğal felaket ve sıkı denetime dair endişeleri geride bıraktı. nbsp;Şirketler için ikinci büyük korku ise telekomünikasyonda yaşanabilecek aksaklıklar.Raporda, "Kötü niyetli siber saldırılar ya da yaşanabilecek olası telekomünikasyon aksaklıkları, iş dünyası profesyonelleri ve şirketlerin en büyük korkuları olarak görülüyor" ifadesi kullanıldı.


TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPILMALI nbsp;


Raporda ayrıca, "Şirketlerin kendilerini bu gibi tehlikelerden koruyacak teknolojilere yatırım yapmaları gerekiyor" denildi. Son dönemde şirketler siber saldırılara daha fazla maruz kalmaya başladı. Aralık 2013'te ABD'li perakende devi Target'in binlerce müşterisinin kişisel bilgileri çalınmıştı. Lüks marka Neiman Marcus da Ocak ayında siber saldırı kurbanı oldu. nbsp;


KÖTÜ HAVA DA KORKUTUYOR nbsp;


Siber saldırılar, telekomünikasyondaki sıkıntılar dışında iş dünyasını korkutan bir başka dikkat çekici madde ise kötü hava koşulları oldu. nbsp;


CNBCE

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...