El Kaide propagandası yapan genç, hapse atıldı

/ Kaynak: AA
El Kaide propagandası yapan genç, hapse atıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İnternet sitesinde terör propagandası yapan genç, bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fransa'da kendi kurduğu internet sitesi üzerinden El Kaide örgütünün terör faaliyetlerinin propagandasını yapmakla suçlanan genç, mahkeme tarafından bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Paris mahkemesi, sonradan Müslümanlığa geçtiği belirlenen 27 yaşındaki Romain Letellier isimli genci, "terör eylemlerini övmek" suçundan mahkum etti.

Mahkeme, bir yıl cezaevinde kalacak Letellier'nin diğer iki yıllık hapis cezasını tecil etti. Romain Letellier, 17 Eylül'de ülkenin kuzeyindeki Calvados bölgesinde tutuklanmıştı.

Fransa, 21 Aralık 2012 yılında çıkan yasa ile internet üzerinden terör propagandası yapma suçuna verilen cezaları ağırlaştırmıştı. Letellier, bu yasanın çıkmasının ardından internet üzerinde terörü övmek suçundan mahkum olan ilk sanık oldu.

Yasa, internette terörü övme suçlarından yargılananlar hakkında beş yıla kadar hapis ve 45 bin avroya kadar para cezası verilmesine olanak sağlıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...