Birleşmiş Milletler'i harekete geçiren gelişme

Birleşmiş Milletler'i harekete geçiren gelişme

DÜNYA Haberleri

Kırım'da bulunan BM Genel Sekreteri Ban'ın danışmanı Serry'nin silahlı kişilerce kaçırılmak istendi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kırım'a nbsp; gönderdiği danışmanı Robert Serry'nin aracının Kırım'da silahlı kişiler nbsp; tarafından durdurulduğu ve Serry'nin tehdit edildiği belirtildi.
nbsp;
BM Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson, Ukrayna'dan telefonla nbsp; gazetecilerin sorularını cevapladı. Eliasson, çeşitli temaslar için Kırım'da nbsp; bulunan Robert Serry'yi taşıyan aracın, Kırım'daki donanma merkezinden çıkarken nbsp; aralarında silahlıların da bulunduğu 15 kadar kişi tarafından durdurulduğunu nbsp; ifade etti.
nbsp;
Silahlı kişilerin Serry'den Kırım'ı terk etmesini isteyerek aracına el nbsp; koyduklarını ve kendisiyle birlikte gelmesini istediklerini anlatan Eliasson, nbsp; Serry'nin bu talebi reddederek oradan ayrıldığını ve oteline giderken yol nbsp; üzerinde bulduğu bir kafeden kendisini arayarak durum hakkında bilgi verdiğini nbsp; söyledi.
nbsp;
nbsp;Serry'nin herhangi bir darp girişimine maruz kalmadığını ve durumunun nbsp; iyi olduğunu dile getiren Eliasson, Serry'yi tehdit edenlerin kimliğine ilişkin nbsp; bilgi vermedi.
Eliasson, konuyla ilgili ilgililerle görüşmeleri sürdürdüklerini nbsp; kaydetti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...