İlhan Cavcav'dan Lig TV için sürpriz teklif

/ Kaynak: DHA
İlhan Cavcav'dan Lig TV için sürpriz teklif

SPOR Haberleri  / DHA

Kulüpler Birliği Vakfı ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Lig TV satılacaksa biz 18 kulüp olarak alırız dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı, İlhan Cavcav başkanlığında Ankara'da toplandı. Toplantıya Cavcav'ın yanı sıra Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Deniz Atalay, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Torku Konyaspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Baydar, Çaykur Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Koray Deniz, Bursaspor Kulübü Başkan Danışmanı Alpay Şar ile Sanica Boru Elazığspor, Kayserispor, Kardemir Karabükspor ve Sivasspor kulübünün avukatları katıldı. Kayseri Erciyesspor ile Kasımpaşa kulüpleri vekalet verirken, Fenerbahçe Kulübü'nden ise katılım olmadı.

Başkan Cavcav, toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi

Genel Müdürlüğümüzün hazırladığı Spor Kulüpler Kanunu üzerinde seçtiğimiz avukat arkadaşlarımızın hazırladığı taslak üzerinde madde madde görüşüyoruz. Ama şu anda bir neticeye varmış değiliz. Toplantımız devam ediyor. Bunun yanında kulüplerimizi ilgilendiren önemli düşüncelerimiz de var. Bunları da bu kanun metni bittikten sonra tekrar müzakere edip, bir şeye bağlayacağız. En önemli olan bir iki seyircinin küfür etmesi, federasyonun ceza kurulundan gelen paraların yüksek olması ve seyirci azlığı. Bazen seyirciden, ceza miktarından daha az para alıyorsunuz. Bunun yanında yabancı statüsü ile ilgili görüşlerimizi de paylaştık.

E-Bilet uygulamasının yeni sezonda başlaması için talepte bulunacaklarını belirten Cavcav, E-Bilet uygulama maddesi de geçti. 3 tane kulübümüz imza vermemişti. Ben Kulüpler Birliği Başkanı olarak federasyonumuza bunu imza etmeleriyle ilgili yetki verdim. E-Bilet uygulaması her ne kadar 14 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecekse de, bunun hiç değilse yeni sezonda uygulanmasını daha doğru buluyoruz. Federasyonumuza bu dileğimizi ifade edeceğiz dedi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in, Lig TV'nin TFF yönetiminde kulüpler tarafından satın alınabileceğiyle ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Cavcav, Bunu şimdi sizden duyuyorum. Böyle bir durum olacaksa, Federasyonumuz değil, bana göre 18 tane kulüp var. Lig TV satılacaksa biz 18 kulüp olarak alırız. Federasyonumuz da uygun görürse ona göre kendimiz hallederiz. Aksi halde Futbol Federasyonu'nun da böyle bir girişimi olursa, tabii ki iyi bir karar vermiş olur diye konuştu.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...