ABD'den Rusya'ya uyarı

/ Kaynak: AA
ABD'den Rusya'ya uyarı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ukrayna'yla doğrudan müzakerelere başlaması konusunda Rusya'yı uyardı.

Lübnan İçin Uluslararası Destek Grubu Toplantısı'na katılmak amacıyla Fransa'nın başkenti Paris'e gelen Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ikili bir görüşme yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kerry'nin, Rusya'yı, Ukrayna'yla doğrudan müzakerelere başlaması konusunda uyardığı bildirildi.

Rusya'nın Kırım'a asker göndermesinden sonra ilk kez yüz yüze görüşen 2 bakan, öğle saatlerinde de Lübnan için Uluslararası Destek Grubu Toplantısı'na iştirak etmişti.

BM'nin himayesinde düzenlenen toplantıda, Suriye'deki iç savaşla zor günler geçiren Lübnan'a yapılacak destek masaya yatırıldı. Toplantıya, Lübnan, Fransa, İngiltere, Almanya, ABD, Rusya dışişleri bakanları ile BM, AB, Arap Birliği, Dünya Bankası temsilcileri katıldı. Suudi Arabistan, Lübnan'a yapacağı önemli mali katkı nedeniyle toplantıya özel olarak davet edildi.

Toplantıda yer alan dışişleri bakanları, Lübnan haricinde, Ukrayna'da yaşanan son gelişmeleri de ele alırken, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Ukraynalı mevkidaşı Andriy Deşçitsa ile gün içinde görüştü. Deşçitsa'nın, toplantıdan sonra Lavrov ile görüşmeden Paris'ten ayrıldığı bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...