Kırım Tatarları'ndan 'Erdoğan' isyanı

/ Kaynak: İHA
Kırım Tatarları'ndan 'Erdoğan' isyanı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kırım'da bugün gösteri vardı. Göstericiler Rusya karşıtı protesto yaparak Başbakan Erdoğan ve Türkiye'yi övdü, Erdoğan gibi bir lider istiyoruz dedi.

Kırım'ın başkenti Simferepol'de Rusya karşıtı protesto gösterisi yapan Kırım Tatarları, Başbakan Erdoğan'ı ve Türkiye'yi överek, "Erdoğan gibi bir lider istediklerini" ifade etti.

Rus askerlerinin bulunduğu Simferopol'de gerçekleşen eylemlerde bir grup Ukrayna'ya destek verirken diğer grup ise Rusya'ya destek verdi.

Ukrayna'ya destek olan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan Tatarlar gösteri sırasında Türkiye'deki soydaşlarına da sevgi gösterisinde bulundu.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN GİBİ BİR LİDER İSTİYORUZ"

Urin Azenyow isimli bir gösterici açıklamasında Başbakan Erdoğan'ı överek, "Vatanımıza, Kırım'a kadar geldik. Vatanımızda, ana yurdumuzda demokratik bir şekilde yaşamak istiyoruz. Türkiye demokratik bir ülke. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider istiyoruz. O çok demokratik. Buradan tüm Türk kardeşlerimize sevgimizi iletiyorum" şeklinde konuştu.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...