Bu takımda hayat var (Türkiye 2-1 İsveç)

Bu takımda hayat var (Türkiye 2-1 İsveç)

SPOR Haberleri

EURO 2016 elemelerine hazırlanan A Milli Takım, İsveç'i üstün bir futboldan sonra mağlup etti. Gollerimiz Mevlüt, Olcan imzalı .

EURO 2016 eleme maçlarına hazırlanan A Milli Takım İsveç önünde umut verdi. Fatih Terim'le yeni sayfa açan milliler özgüveni yüksek ve çok varyasyonlu futboluyla dikkat çekti. Fatih hocanın elinin değdiği takım hemen fark ediliyor. Mevlüt sağ çizgide gibi başladı ama bir anda Burak'ın yanında belirdi sık sık. Bu belirdiği anlarda da kanatlardan ortalarımız yağdı rakip on sekize. Arda sol çizgide başladı ama ters bölgeyi karıştırırken gördü onu İsveçliler. Orta blokta ön libero Nuri'nin dışında sık sık birbirlerinin yerlerine deplase oldu oyuncularımız. İsveç ne olduğunu anlamadan golü gördü kalesinde. Henüz 2. dakikada Mevlüt on sekiz içine ışınladı adeta kendini; Gökhan Gönül'ün ortasında kule gibi yükseldi ve Rasmus Bengtsson'un 'neler oluyor' şaşkınlığını iyi değerlendirdi; kafayla topu uzak köşeye bıraktı: 1-0. Ayağa isabetli paslarla rakibini yoran ve iyi de alan kapatan milliler ilk yarıda Caner'in ortasında Mevlüt'ün dokunamayışıyla bir de golden olurken İsveç'in tanıdık yüzü Jimmy Durmaz'ın vuruşunu Gökhan çizgi üzerinden çıkardı. nbsp;
İkinci yarıya oyuncu değişimleriyle girilirken Caner'in az farkla aut olan frikiği heyecan uyandırdı tribünlerde. 54'te Arda sahne aldı; on sekiz üzerinden enfes vurdu, top çatalda patladı. Dönen meşin yuvarlağa Mevlüt'ün volesi az farkla autu boyladı, ahlar vahlar arasında. Sonrasında üzüldük biraz. Semih'in aşırı özgüveninden yaptığı hatada Toivonen topu kaptı ve Onur'u karşı karşıyada avladı: 1-1 (dk.54). Ama çok sürmedi bu üzüntümüz, 'siz bizim kalitemizde değilsiniz, istediğimiz zaman golü buluruz' mesajı verdik sanki İsveç'e. 58'de Caner soldan muhteşem bir orta yaptı; Olcan altı pas içinde kafasını kullandı: 2-1. İki futbolcu golün sonrasında öyle neşeyle sarıldı ki birbirine; Trabzon-F.Bahçe maçının gerginliği başlamadan bitti adeta. Ne güzel örnek oldunuz çocuklar, helal olsun size. 74'te yine Caner yerden asistledi; Mevlüt golü yaptı ama ofsayttı. Kalan bölümde goller bulalım istedik ama önemli değil, biz mesajı aldık zira...



Terim: Gurur duyuyorum
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, İsveç önünde iyi bir futbol ortaya koyduklarını söyledi. Olumlu mesajlar verdiklerine vurgu yapan Terim, "Bir hazırlık maçı olsa da bu turnuvayı ne kadar istediğimizi şimdiden gösterdik. Kendine güvenen, maçı isteyen bir takım vardı sahada. Oyunu istediği gibi yönlendiren, rakibine kendini kabul ettiren bir takım" şeklinde konuştu. Fatih hoca, "Eksiklerimiz olduğu muhakkak. Zaten adı üstünde hazırlık maçı. Onları tespit edip gidermek için bu maçları oynuyoruz. Semih'in hatası biraz da güven fazlalığıyla ilgili. Bu seviyede böyle hata olmaz, ona kızdım. Ben bugün takımımın ortaya koyduğu futboldan memnunum. Herkesin de memnun kaldığına inanıyorum. Çok daha iyi bir takım olacağız, gurur duyulacak bir takım geliyor" açıklaması yaptı.


Ankara'da Milli coşku
10 yıl sonra A Milli Takımı misafir eden Ankaralı seyirciler, Ay-yıldızlıları bağrına bastı. Tribünleri tamamen dolduran Ankaralılar, dünyaca ünlü futbolcu Zlatan İbrahimoviç'i de izleme şansı buldu. Hafif ağrıları olmasına rağmen Türkiye'ye karşı forma giymek istediği için ilk 11'de sahaya çıkan ünlü oyuncu ilk 45 dakika görev aldı


'Bizimkiler' de görev aldı
Süper Lig'de Gençlerbirliği forması giyen Johan Dahlin İsveç'in kalesini korurken, Başkent ekibinin bir diğer oyuncusu Jimmy Durmaz da 67 dakika görev aldı. Antrenmanda sakatlanan Eskişehirsporlu Erkan Zengin ve Kasımpaşa'nın file bekçisi Isaksson kadro dışı kalırken, Galatasaray'ın eski golcüsü Elmander ise ikinci yarıda İbrahimoviç'in yerine oyuna girdi.


Ümitler kahretti: 1-2
21 Yaş Altı 2015 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 7. Grup'taki 6. maçına çıkan Ümit Milliler, deplasmanda Yunanistan'a 2-1 yenildi. İlk yarıyı 11'de penaltıdan Emrah Başsan'ın attığı golle 1-0 önde tamamlayan Milliler, iki oyuncusu ilk yarıda kırmızı kartla oyun dışında kalan rakibinin 61 ve 89. dakikalarda attığı gollere engel olamayınca sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.





Bu defa Nuri Şahin
G.Saray-Beşiktaş derbisinde Semih Kaya'nın büyük alkış toplayan centilmenlik hareketini dün geceki maçta Nuri Şahin de yaptı. İbrahimoviç'in 45. dakikada çektiği sert şutun ardından gurbetçi oyuncu topun kendisinden sektiğini söyledi. Bunun üzerine maçın hakemi aut kararına değiştirdi ve İsveç Milli Takımı köşe vuruşu kullandı. Nuri Şahin'in bu hareketi tribünlerden de alkış aldı.


ERKAN ZENGİN HASTANELİK OLDU

İsveç Milli Takımı'nın kadrosunda yer alan Erkan Zengin antrenmanda takım arkadaşıyla çarpıştı. Kafasına aldığı darbe sebebiyle İsveç Milli Takımı'nın doktorlarına kendini kötü hisettiğini söyleyen Erkan, bunun üzerine hastaneye götürüldü. Çekilen filmler sonucu durumunda endişe edilecek birşey olmadığı anlaşılan yıldız oyuncu maç kadrosundan çıkarıldı ve dinlenmeye çekildi.

Ömer Çetin ENGİN





nbsp;Bu takımda hayat var (Türkiye 2-1 İsveç)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...