Rehberlere uyarı! Gerçek Hürrem'i tanıtın

Rehberlere uyarı! Gerçek Hürrem'i tanıtın

YAŞAM Haberleri

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Osmanlı hanedanının kadınlarının hayırsever yönlerinin ve eserlerinin doğru anlatılması için rehberleri eğitmeye başladı.

Türkiye'ye gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği tarihi mekanların başında gelen Sultanahmet Camii, Ayasofya Külliyesi, Süleymaniye Camii, Nuruosmaniye Camii, Hürrem Sultan Hamamı gibi hanedan yadigarı yüzlerce tarihi yapının, turistlere vakıf yönüyle eksik anlatıldığını belirleyen Vakıflar Genel Müdürlüğü, yeni bir çalışma başlattı. 100 turistin seminerlerle eğitildiği çalışmaya göre, turistlere, Hürrem Sultan, Nurbanu Sultan, Ayşe Hafsa Sultan, Hatice Sultan gibi hanedanın önemli kadınlarının hayırsever yönlerini ve vakıf medeniyeti anlatılacak. Rehberlere ayrıca Sultanahmet'deki Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı'nın 1556'da Hürrem Sultan'ın kendi malvarlığından yaptırıldığı ve elde edilen gelirle 100 bini aşkın kişiye günlük düzenli yemek dağıtıldığı, yoksullara maaş verildiği, öğrencilere burs yardımı yapıldığı hakkında bilgiler verildi. Seminerde, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde kurulan vakıflar sayesinde bugün hala Vakıflar Genel Müdürlüğünün 28 bin aile ve 100 bini aşkın insana her gün ücretsiz yemek dağıttığı ve 15 bin öğrenciye eğitim bursu verdiği de ifade edildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...