1 milyon varil Kuzey Irak petrolü satılmayı bekliyor

1 milyon varil Kuzey Irak petrolü satılmayı bekliyor

Ekonomi Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, depolanan Irak petrolünün 1 milyon varile ulaştığını ve Ukrayna'da yeni bir doğal gaz krizi beklemediğini söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ceyhan'da Irak adına depolanan petrolün 1 milyon varil civarına ulaştığını bildirdi. Yıldız, "Son bir hafta içerisinde Kuzey Irak'ın Bağdat'tan alması gereken kamu bütçesiyle ilgili Irak Başbakanı Sayın Nuri el-Maliki ve Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani'nin bir yaklaşımları oldu. 2,5 milyar dolar civarındaki bir parayı aktarabileceklerini belirtmişler. Biz de Sayın Şehristani ve Irak Petrol Bakanı Abdulkerim Luaibi'yi nisan ayında Türkiye'de yapılacak bir konferansa davet ettik" diye konuştu. Yıldız, Türkiye'nin ithal ettiği doğal gazın yaklaşık yarısını Rusya'dan, bu miktarın da yarısını Ukrayna ve Batı Hattı, diğer yarısını da Mavi Akım üzerinden tedarik ettiğini söyledi. Mavi Akım'dan gelen doğal gazın kesilme ihtimali bulunmadığını dile getiren Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "2007-2008 yılını hatırlarsak Bulgaristan, Romanya gibi hatta 10-12 gün süren önemli bir kesinti oldu. Bunun tekrarlanacağı kanaatinde değilim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...