Sabancı: Siyasetteki kadın sayısını artırmalıyız

Sabancı: Siyasetteki kadın sayısını artırmalıyız

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en güçlü kadınlarından biri olan Sabancı, '2023 hedefleri için politika ve iş hayatındaki kadın sayısı da artmalı' dedi.

Dünya Kadınlar Günü sebebiyle üçüncü defa "Türkiye'yi Büyüten Kadın Liderler" etkinliği düzenlendi. Turkcell'in düzenlediği etkinliğe, kendi alanlarında lider isimlerden oluşan 1000 kadın katılda. Açılış konuşmasını yapan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Kadınların üst yönetiminde etkin olarak yer almasına fırsat veren şirketlerde, hem kurumsal hem de finansal performansta, kritik kararların kalitesinde, yenilikçilik, inovasyon ve etik davranışlarda olumlu artış yaşanıyor" dedi. İş hayatındaki bir başka gerçekliğin de dünyada kadınların toplam kazancının 13 trilyon dolar olmasına rağmen harcama gücünün 20 trilyon dolar olduğunu dile getiren Sabancı, "Buradan anlaşılacağı gibi biz hanımlar harcamayı seviyoruz, harcama konusunda karar vericiyiz. Yönetimde de söz sahibi olmalıyız. Şirketlerde daha çok kadın yönetici olmalı, siyasete daha çok kadın katılmalı" görüşünü paylaştı. Kadınların yeteneklerinin şimdi daha iyi bilindiğini de dile getiren Güler Sabancı, kadınlara başarı yolunda 3 altın kuralını vermek istediğini şu sözlerle dile getirdi: "Ne olursa olsun pes etme, insanlara uzan ve gerektiğinde yardım al, en zor şartlarda bile gülümsemekten vazgeçme." Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da "Kız kardeşlik ve kadınların dayanışması gibi duygular çok önemli. Halide Edip, Afife Jale, Sabiha Gökçen gibi kadınların hayat öyküleri başarı yolunda güzel örnekler oluyor bize" vurgusunu yaptı.
Turkcell'in desteklediği "Ekonomiye Kadın Gücü" projesi kapsamında kredi alarak işini kuran ve büyüten kadınlar da etkinlikte yer aldı. Kadın girişimcilerden Emine Usta, hasır örme ve saf gümüşün tasarımı işiyle uğraştığını, Turkcell'in programından destek alarak işini büyütmeye çalıştığını ifade etti. Emine Usta, "İlk kredimi gümüş tel almak için kullandım. Son kredi ile de gümüş tel sarma makinesi aldım. Kendi mahallemde 10 grup kurdum. Hep birlikte üretiyoruz. Engelli kadınlara işi öğretiyorum. Amacımız bir arada çalışacağımız atölye açmak" dedi.


TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTILAR

"Türkiye'yi Büyüten Kadın Liderler" etkinliğinin açılış konuşmasını, Selen Kocabaş ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı yaptı. Etkinlikte, Limak Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, Yeşilçam'ın yıldızlarından Filiz Akın, İstanbul Modern Başkanı Oya Eczacıbaşı, SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ve Prof. Dr. Hilal Mocan da tecrübelerini paylaştı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...