'Tuzla Marina'ya hava raylı ulaşım

'Tuzla Marina'ya hava raylı ulaşım

GÜNDEM Haberleri

Viaport Marin'e hava raylı ulaşımın yanı sıra, denizaltı treni de yapılacak. Modern tesisler yılda 25 milyon turist ağırlayacak.

Türkiye ve dünyanın gözdesi olacak Tuzla Viaport Marin görücüye çıktı. Yılda 25 milyon turisti ağırlayacak marinaya havaray ile ulaşım sağlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, projenin 1 yıl sonra biteceğinin sözünü aldı. Çırağan Sarayı'nda düzenlenen projenin lansmanına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ve davetliler katıldı. Tuzla'yı yenileme projelerinden birinin ulaşım olduğunu söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bölgeye iki ayrı metro hattı ve havaray getireceğiz. Viaport Marin İstanbul'un çok önemli bir aktivite merkezi olacak. Yılda 25 milyon insan buraya gelecek" dedi. Projeye yeni projelerin eklenebileceğini belirten Topbaş, şöyle devam etti: "Burada bir tren düşünün. Deniz altı treni, denize dalsın alttaki batıkları görsün. Deniz dibine ilk defa bir akvaryum yapın ve orada bir hareketlilik olsun. Bunlar yeni fikirlere açık olan yatırımcıların ortaya koyacağı projeler. İstanbul'un dünyadaki rekabet gücüne büyük katkı koyacak." Bu arada, 570 milyon liraya mal olacak olan tesis, 150 bin metrekare yeşil alan barındıracak. Marina, aynı anda 750 yatın demir atmasına da imkan sağlayacak. Tesis, oyun alanlarıyla 7'den 70'ye kadar herkese hizmet verebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...